Guvernul vrea să DUBLEZE contribuțiile de asigurări ale angajaților

457
1
Guvernul vrea să DUBLEZE contribuțiile de asigurări ale angajaților - 134839-1473233654.jpg

Articole recomandate

Un nou proiect de ordonanță, obținut de profit.ro, va modifica, din nou, Codul Fiscal. De această dată, însă, povara taxării se mută pe umerii angajaților, anunță Realitatea Tv.

Așa cum arată proiectul de Ordonanță de Urgență de modificare a Codului Fiscal, cresc semnificativ contribuțiile de asigurări ale angajaților. Iar persoanele fizice autorizate vor fi puternic afectate de schimbări.

Astfel, dacă în prezent, un angajat plătște 10,5% contribuții de asigurări sociale, acestea vor fi majorate la 21,7%.

De asemenea, contribuțiile pentru sănătate reținute angajaților cresc de la 5,5 la aproape nouă procente. Iar aceste taxe se aplică și persoanelor cu activități independente. Guvernul le pregătește, însă, mai multe vești bune proprietarilor firmelor. În primul rând, nu vor mai plăti deloc CAS pentru condiții normale de muncă și nici contribuții pentru sănătate.

Mai mult, contribuțiile de asigurări sociale pentru condiții deosebite sunt reduse de la aproape 21% la puțin peste patru procente.

În cazul CAS pentru condiții speciale, taxarea va fi de 8,2%, față de aproape 26 de procente, cât este în prezent. Vor fi afectate și persoanele care înregistrează venituri din chirii și arendă. Și în cazul lor, contribuțiile de asigurări sociale se majorează la aproape nouă procente, de la 5,5% cât sunt în prezent.





Comentează știrea

Ismailviabrussel
7 septembrie 2016
!!!

Să scadă guvernul și să fie 3partide prin referendum și socialul scade foarte repede iar salariile majorate ,pe cum sa crească case de copii avem angajați an istitutiile centrelor , handicapați avem angajații an istitutii avem , okey dar an guvern catii parlamentari deputați și etc.avem contribuțiile majore sunt la ei an buzunare fac pareu ca daca guvernul are 150 de angajați și duoar 3partide România are ce mânca .

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2234 secunde