Haos pe străzile din Constanța! Zeci de pietoni își pun viața în pericol zilnic. „Am prioritate”

2560
4
Haos pe străzile din Constanța! Zeci de pietoni își pun viața în pericol zilnic. „Am prioritate” - fond-treceri-de-pietoni-3-1719421245.jpg

Articole de la același autor

Zeci de constănțeni se expun zilnic în fața unor pericole majore, după ce mai multe treceri de pietoni din oraș au fost desființate pentru a fi mutate. Obișnuiți cu vechile treceri, constănțenii preferă să treacă tot pe acolo, chiar dacă în fața lor este un semn mare pe care scrie „trecere de pietoni desființată”.


În ultima perioadă au fost desființate câteva treceri de pietoni din oraș, unele fiind mutate la câțiva metri față de cum erau inițial. Cu toate că marcajul de pe jos a fost șters, iar pe trotuar este poziționat un indicator pe care scrie „trecere de pietoni desființată”, zeci de constănțeni își pun zilnic viața în pericol, traversând prin locurile nepermise.


Trecerile desființate nu au fost mutate departe, ba chiar unele dintre ele sunt „la o aruncătură de băț”, câteva fiind în zona Brotăcei, zona blocului „creion” din apropierea plajei Modern și în zona Liceului Traian, acestea fiind doar câteva exemple, însă, unele importante, deoarece sunt zone intens circulate.


Șoferii din Constanța trebuie acum să fie mult mai vigilenți în aceste zone, deoarece trebuie să acorde atenție atât noilor treceri de pietoni, cât și locațiilor unde trecerile au fost desființate. Mulți pietoni continuă să traverseze fără grijă în locurile unde trecerile au existat anterior, crezând în mod eronat că au prioritate indiferent de situație. Această concepție greșită pune în pericol atât siguranța lor, cât și pe cea a șoferilor.


În condițiile în care marcajele vechilor treceri de pietoni au fost șterse, șoferii se confruntă adesea cu situații periculoase, fiind nevoiți să reacționeze rapid pentru a evita pietonii care traversează neașteptat crescând considerabil riscul de accidente.


Inconștiența atinge cote maxime


Constănțenii care frecventează zonele nu par a fi afectați de claxoanele mașinilor care îi evită în ultimul moment. Unii dintre ei chiar îi ceartă pe șoferi.


„Dacă noi știm că aici a fost trecere de pietoni, pe aici o să traversăm. De ce trebuie să merg să ocolesc și să bat atâta drum, când pot trece foarte repede pe aici”, a declarat un locuitor din zona Brotăcei.


„M-am și certat cu un șofer. De ce mă claxonează el pe mine? Sunt pieton și am prioritate. Nici nu înțeleg de ce au desființat trecerea pentru că este una foarte circulată”, a declarat Marian S., locuitor din zona plajei Modern.


Conducătorii auto simt că nu se va rezolva această problemă niciodată și că indiferent de câte treceri de pietoni ar exista, unii cetățeni vor continua să traverseze prin locurile nepermise.


„Înțeleg că oamenii sunt obișnuiți cu vechile treceri, dar ar trebui să respecte noile semnalizări. Este frustrant să vezi pietoni traversând prin locuri nepermise, iar apoi tot la noi să se uite urât”, a declarat Mircea F., taximetrist.


„Și cu o trecere una lângă alta, tot se va găsi cineva care să traverseze pe unde îi convine. Sunt ca niște furnici, se împrăștie peste tot și nici nu mai știi la ce să fii atent prima dată, ori la trafic, ori la pietonii inconștienți”, a declarat Marian O., conducător auto.


În Codul Rutier scrie că „traversarea drumului public de către pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate și semnalizare corespunzător, iar în lipsa acestora, în localități, pe la colțul străzii, numai după ce s-au asigurat că o pot face fără pericol pentru ei și pentru ceilalți participanți la trafic”, astfel, un pieton care va traversa prin loc nepermis riscă o amendă de până la 500 de lei.


Ignorarea regulilor de traversare a drumurilor din Constanța reprezintă un pericol semnificativ atât pentru pietoni cât și pentru șoferi. Este esențial ca locuitorii să se conformeze noilor semnalizări pentru a preveni accidentele și a menține siguranța pe străzile orașului. 


Comentează știrea

Mihai
27 iunie

Desfiintarea trecerii de pietoni de la Brotacei, o alta ineptie marca Chitac. Iesi din piata incarcat de sacosi si ocolesti destul, nu o "aruncatura de bat", ca sa ajungi la trecerea de pietoni din fata "Pui pe jar". Trecerea aia e de 40 de ani acolo, cel putin, si s-a gasit un habarnist sa o mute.

Iulian
27 iunie

Trecerea de pietoni de la Brotacei trebuia desfiintata, se bloca sensul giratoriu daca treceau mai multe persoane si in acelasi timp intrau in intersectie multe autovehicule. Am observat ca pietoni au impresia ca au prioritate cand traverseaza pe la "coltul" strazi si efectiv se arunca in fata autoturismului.

Geo
27 iunie

Sensul giratoriu se blocheaza mai ales la trecerea de pietoni de pe Adamclisi, in fata la China Mall. Acum, lumea traverseaza pe Sucevei prin doua locuri: vechea si noua trecere. Masinile opresc, din obisnuita, la trecerea veche si te calca pe aia noua. Dar s-a "fluidizat" circulatia. In mintea primarului sunt cam multe fluide...

fani
29 iunie

Mai civilizat este in Bangladesh ,au sute de treceri de pietoni supra sau subterane ! Ce parere va dati cu trecerea dela Tomis mall (pe sub Mihai Viteazu) inchisa de peste 3 ani si transformata in cusca de muzeu imbracata in sticla ,iar pietonii fac ce stiu mai bine trec pe unde pot intrerupe circulatia auto.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4772 secunde