Hilton nu renunță la Constanța! Se caută investitori pentru hotelul abandonat din Portul Tomis

6852
7

Articole de la același autor

Hotelul abandonat din Portul Tomis ar putea deveni perla Constanței.  Proprietarii caută investitori care să contribuie la finalizarea construcției, acolo urmând a se deschide primul hotel Hilton din zona litoralului. Cu puțin noroc și mulți, mulți bani, zona ar putea deveni una emblematică pentru municipiul Constanța.


Inițial, imobilul trebuia terminat și dat în folosință în toamna anului 2015, însă investitorii nu au reușit să găsească toate fondurile necesare unei construcții de asemenea amploare. Acum caută parteneri care să vină cu infuzie de capital pentru finalizarea hotelului. O agenție imobiliară din Constanța a publicat, în exclusivitate, un anunț prin care caută un investitor pentru viitorul hotel Hilton. 


"Proiectul continuă, chiar dacă a fost stopat temporar, din cauza crizei financiare. Proprietarul caută un investitor pentru a putea continua lucrările. Contractul cu lanțul Hilton este în vigoare, doar că nu a fost predat obiectivul. A venit criza și au fost oprite lucrările, dar acestea vor fi reluate imediat ce se va face infuzia de capital", a declarat, pentru "Cuget Liber", brokerul Marius Coman.


Investiția minimă - 12 milioane de euro


Potrivit acestuia, proprietarul clădirii, o societate din România cu un acționar român de origine turcă, nu dorește să vândă hotelul, ci să continue construcția și să îl dea în folosință cât mai repede. 


De asemenea, reprezentanții Hilton au anunțat că nu vor să renunțe la hotel și la această locație. "Hilton își dorește foarte mult locația din Portul Tomis. A venit un alt lanț faimos de hoteluri care a făcut o ofertă și a vrut să cumpere imobilul în stadiul în care este, dar Hilton nu renunță la el. Așteaptă, chiar dacă lucrările sunt întârziate", a mai spus brokerul.


Potrivit anunțului publicat pe site-ul agenției imobiliare, suprafața utilă a hotelului este de 9.835 de metri pătrați, iar suprafața terenului 3.385 de metri pătrați. Este finalizată doar structura, costul total al investiției până în prezent fiind de 5,75 de milioane de euro, inclusiv terenul. Hotelul va avea 147 de camere, parcare subterană, centru fitness, restaurante și săli de conferință. Suma cu care investitorul ar trebui să intre în afacere este de 12 milioane de euro.


Investitori numai unu și unu…


Istoria scheletului din Portul Tomis este una destul de zbuciumată. Încă de la început, constănțenii vorbeau între ei că ar fi investiția unuia dintre frații lui Radu Mazăre, pe atunci primar al municipiului. Construcția a început în anul 2006, însă a fost abandonată ani la rând. 


Primul care a vrut să ridice un hotel chiar pe malul mării și a și obținut sprijinul autorităților locale pentru toate avizele necesare a fost, după spusele lui Radu Mazăre, un investitor italian. Fostul primar povestea, la un moment dat, că afaceristul nu a mai fost lăsat de soție să vină în România și a oprit lucrările. 


Ulterior, construcția abandonată a fost cumpărată de un investitor turc și o firmă din Cipru. În ultimii ani, au apărut noi documente prin care se arată că firma cipriotă ar fi deținută de Sorin Strutinsky, fost coleg și asociat al lui Razu Mazăre și Nicușor Constantinescu. 


O perioadă lucrurile au stagnat, acum însă se pare că proprietarii sunt hotărâți să termine proiectul, chiar dacă asta înseamnă să accepte un nou partener.


Comentează știrea

CUPAN
5 mai 2016
ARTICOL MINCINOS

HILTON ARE BANI DE INVESTITII.

Constantean
5 mai 2016
Hanul Balcan

De ce Hanul Balcan a ajuns o ruina ? In Franța, Austria sau Anglia există clădiri fantomă in centrul orasului ?

ath
5 mai 2016
Destalinizarea,dezghetul-tipar bolsevic

Dupa moartea lui Stalin si mai tarziu dupa moartea lui Gheorghiu-Dej a urmat o perioada de liberalizare,de deschidere catre valorile occidentale.A fost perioada anilor 1965-1971, pana in ziua cand a turbat Ceausescu.Comunistii din garda veche au fost marginalizati unul cate unul.De fapt,comunistii au obiceiul sa se scuipe intre ei ,sa se inlature unul pe altul in lupta lor pentru putere.Nu insist.Dau numai un exemplu:Ceausescu l-a sapat pe Gheorgiu-Dej,Iliescu l-a "gaurit" pe Ceausescu,Ponta pe Iliescu,Dragnea pe Ponta si Zgonea pe Dragnea.Ceva asemanator dar la scara mai mica se petrece si la Constanta:Fagadau il sapa pe Mazare.Minune mare....! Domnilor si doamnelor...Dezghet la Constanta,urmeaza destalinizarea partidului sau desmăzărizarea pesedeului local...! Tovarasul Fagadau in lupta lui pentru putere,a sugerat ziarului Cuget Liber ca are voie sa-l critice pe Mazare si sa infiereze realizarili maretului baron local.Ma rog,nu-l critica direct pe Mazare.A pomenit de fratii lui,de un turc,nu stim care turc, persoana importanta,de o firma din Cipru,nu stim care firma,firma importanta,de Strutinski(saracul).Asta-i doar inceputul desmăzărizării partidului.Ziarul a tinut sa precizeze ca asa se barfeste, ca asa vorbeau constantenii intre ei.Usurel ziarule,sa nu-i deranjati pe tovarasi si sa nu-l raniti pe tov. Fagadau.Pregatiti-i tronul,spalati-l de pacate.

constantean revoltat
5 mai 2016
sa nu uitam

Cei care au condus Constanta si au mutilat fata orasului cu tepe de genul celei din portul Tomis, str Mircea, piata Ovidiu, si altele ,ar trebui sa raspunda material si penal. Au distrus teatrul Fantasio, teatrul de drama. N-au fost in stare sa construiasca o sala de polivalenta, un teatru adecvat sec.xxi.,sosea de coasta,repararea Cazinoului,refacerea Peninsulei si alte facilitati pentru constanteni Pentru astea ar trebui pedepsiti .Chestiile ca nu au platit telefoanele sau ca au plantat perdele forestiere sint povesti pentru adormit copii. Ce am numerat eu si inca multe altele, astea sint pietre de moara care atirna de gitul celor care au condus Constanta.

gill
5 mai 2016
hilton

nu cred ca lantul hilton lasa aceasta afacere in paragina . aia sunt afaceristi de profesie si nu gainari .

DODO
5 mai 2016
???

Pina la urma cine este proprietarul ??? cu sau fara Hilton ( de care ma indoiesc ca-si doreste chestia asta ) Investitie mult prea mare cu cistig lent si incertitudine.Constanta NU are clienti de Hilton !

Rousse
30 mai 2016
Parteneriat și Project Finance

Parteneriat și Project Finance (oportunitati de investitii de cercetare) Investitorii care caută oportunități de investiții pentru parteneriate financiare în toate domeniile de afaceri profitabile ale sectorului privat de a investi de capital semnificative. Te interesează colaborarea? Ai sugestii pentru noi? Nu ezitați să mă contactați la adresa de e-mail indicată: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.955 secunde