I.T.M. Amenzi de peste 1.500.000 de lei pentru patronii prinși cu nereguli de Inspecția Muncii

111
1
I.T.M. Amenzi de peste 1.500.000 de lei pentru patronii prinși cu nereguli de Inspecția Muncii - muncitori1364908073-1379684498.jpg

Articole de la același autor

În perioada 1 iulie - 15 septembrie 2013, Inspecția Muncii din cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a derulat o campanie națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă. Au fost vizați agenții economici care și-au desfășurat activitatea pe litoralul românesc, în domeniile turism, alimentație publică și comerț. 


Unul din principalele obiective ale campaniei a fost identificarea angajatorilor care folosesc personal fără forme legale de angajare și luarea măsurilor ce se impun pentru respectarea de către aceștia a prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă. De asemenea, inspectorii de muncă au vrut să găsească patronii care utilizează nelegal munca minorilor și a tinerilor. 


În domeniul relațiilor de muncă, au fost controlați un număr de 915 angajatori, din care 148 au fost sancționați. S-au aplicat 183 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.115.000 lei și s-au depus un număr de 1,153 măsuri cu termen de remediere a deficiențelor constatate. Pentru munca fără forme legale au fost sancționați 91 de angajatori, la care au fost depistate 162 de persoane care nu aveau încheiate contracte individuale de muncă. Valoarea totală a sancțiunilor pentru munca fără forme legale a fost de 1.560.000 de lei.  


Pentru doi angajatori a fost sesizat parchetul de pe Lângă Judecătoria Constanța, unul din patroni fiind depistat cu șase muncitori la negru, iar celălalt nu respecta regimul de muncă al minorilor.


Comentează știrea

roxa
15 ianuarie 2015
Cea mai serioasa oferta de lucru!

Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 18 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Sute de șoferi, amendați de rutieriști
Miercuri, 04 Septembrie 2013
Stire din Eveniment : Atenție, șoferi! Rutieriștii dau amenzi
Pagina a fost generata in 0.347 secunde