IAURT DE FRUCTE cu...11 linguri de zahăr, aditivi, E-uri și nici urmă de fructe. Mizeria care se ascunde în iaurturile din supermarketuri

56737
2
IAURT DE FRUCTE cu...11 linguri de zahăr, aditivi, E-uri și nici urmă de fructe. Mizeria care se ascunde în iaurturile din supermarketuri - iaurturi-1459944451.jpg

Articole de la același autor

O echipă de experți ai Asociației Pro Consumatori (APC) a realizat un studiu despre ingredientele, aditivii alimentari și zahărul din iaurturile cu fructe de pe piață. Aceștia au achiziționat 61 de tipuri de iaurt cu adaosuri din marile structuri comercial (hipermaketuri și supermarketuri), cu gramajul cuprins între 100 de grame și 320 de grame.


Concluziile sunt de-a dreptul îngrijorătoare. Practic, niciunul din produsele analizate nu respectă rețeta tradițională a iaurtului cu adaosuri, adică iaurt, bucăți de fructe, miere de albine, alte ingrediente naturale. Cantitatea de zaharuri per unitatea de vânzare variază între 7 grame și 55,2 grade, adică între o linguriță și jumătate de zahăr și 11 lingurițe de zahăr. La 61 la sută din iaurturile analizate s-au folosit arome sintetice și la 29 la sută din iaurturile analizat s-a folosit amidon. De asemenea, numai 28 la sută din iaurturile analizate s-a folosit un preparat de fructe, care este de fapt un amestec de sucuri de fructe și legume, adică morcov negru și sfeclă roșie. De fapt, 24 la sută din iaurturi conțineau concentrat de morcov negru, iar 17 la sută aveau sfeclă roșie.


În cele 61 de iaurturi cu adaosuri s-au identificat 18 aditivi alimentari: arome sintetice, aspartam, acesulfam K, caragenan, acid citric, citrat de sodiu, citrat de calciu, caramel, carmin, esteri lactici ai mono și difliceridelor cu acizi grași, complexe de cupru ale clorofilelor și clorofilinelor, azot, gumă lacust, gumă guar, gumă arabica, gumă de caruba, gumă acacia și antocianine.


"Prin intermediul acestui studiu tragem un semnal de alarmă asupra pericolelor pe care zahărul adăugat în alimentele destinate copiilor îl are asupra sănătății acestora. Una dintre cele mai controversate teme de discuție din ultima vreme este obezitatea la copii. Dacă până acum doar americanii erau acuzați de obezitate, în prezent, problema a început să se manifeste și în rândul europenilor și, din păcate, afectează din ce în ce mai mulți copii. La sfârșitul anului 2015, în Europa s-au înregistrat aproximativ 2,3 milioane de persoane cu vârsta de peste 15 ani supraponderale", a declarat conf. univ. dr. Costel Stanciu, președintele APC.


Comentează știrea

Ar trebui la scoala sa existe si ore pt parinti - de educatie alimentara si sanitara
6 aprilie 2016
Uitati-va draqu la ce dati copiilor sa manance, ca voi pe vremea lui Ceausescu ati mancat natural, de asta sunteti sanatoase

Mamicile stiu ce dau copiilor? Sunt constiente de ce contin aceste iaurturi? Se mai mira apoi de ce imunitatea copiilor este la pamant ajungand sa raceasca din orice scadere a temperaturilor si orice adiere de vant? Se mira ca ajung sa faca cancere copii de 3-4-5 ani? Aceste mamici sunt niste ....... . Zaharul este considerat principala substanta care este raspunzatoare de aparitia cancerului. 11 linguri de zahar din iaurt, 10 linguri de zahar din bauturi carbogazoase de 0,5l, zahar la greu din ciocolata, din prajituri, din cozonac, din produsele de patiserie si lista continua. Va dati seama cat zahar bagati in copii (si in voi)? Si daca dau in diabet, stiti ce inseamna aceasta boala ? Stiti cum se distrug organele avand mereu glicemia ridicata? Stiti ca pancreasul ajunge sa nu mai functioneze? Stiti ca in timp se ajunge la orbire si insuficienta renala (apoi cautati rinichi pt transplant)?

Schimbati legislatia ca de aceea sunteti acolo si luati salariu
6 aprilie 2016
Ce inseamna sa ajungi intr-o functie si sa-ti lipseasca educatia, sa n-ai cunostinte in domeniu dar sa dai legi

De ce legislatia noastra, facuta de parlamentarii nostri inteligenti, permite existenta pe piata si la vanzare a acestor chimicale in loc de produse naturale? Vreti otravirea noastra ? Vreti exterminarea populatiei?

Pagina a fost generata in 1.1048 secunde