IEI BONURI DE MASĂ? TREBUIE SĂ ȘTII ASTA

1501
IEI BONURI DE MASĂ? TREBUIE SĂ ȘTII ASTA - 5decfondtichetemasaimg8236138625-1467095808.jpg

Articole recomandate

Senatul a adoptat luni o propunere legislativă potrivit căreia valoarea nominală a unui tichet de masă va putea fi de cel mult 13 lei, față de 9,41 lei cât este în prezent, scrie Agerpres.

Propunerea legislativă a întrunit 77 de voturi pentru, o abținere și un vot împotrivă.

Proiectul a fost inițiat de 59 de parlamentari PSD, PNL și UDMR și modifică Legea nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă.



'Valoarea actuală a unui tichet de masă de 9,41 de lei (înainte de impozitare) nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 13 lei, iar în zone cu economie precară cea mai ieftină masă de prânz costă 10 lei (în sistem de catering, nu la restaurant). Un număr mare de angajați se află în imposibilitatea de a avea o masă adecvată în timpul unei zile de lucru, fie ca urmare a programului de lucru încărcat, fie că nu au acces la achiziționarea unei mese. Astfel, această problemă rămâne o responsabilitate a statului și a angajatorului pentru a le oferi o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru', au arătat inițiatorii în expunerea de motive a proiectului.

Conform acestora, 'crescând valoarea nominală a tichetelor de masă la nivelul corespunzător, valoare ce trebuie recuperată pentru ultimii 5 ani, statul are posibilitatea de a implementa o facilitate fiscală care asigură o mai bună colectare a taxelor și impozitelor, diminuându-se astfel economia subterană', citează romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 30 Mai 2015
Stire din Social : CREȘTE VALOAREA TICHETELOR DE MASĂ
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2014
Stire din Economie : Valoarea tichetelor de masă nu se schimbă
Pagina a fost generata in 0.2974 secunde