Iluminat public, pe bani europeni, în mai multe cartiere din Constanța

906
6

Articole recomandate

Noaptea, arterele principale ale Constanței sunt luminate ca în toiul zilei. Însă, pe străzile mai lăturalnice și pe aleile de cartier este de-a dreptul beznă. Așa se face că multe zone din Constanța devin de-a dreptul periculoase. Nu numai că îți poți rupe gâtul împiedicându-te în vreo groapă din trotuar, dar hoții și tâlharii profită de întuneric pentru a-și ataca victimele.

"Evit să întârzii prea mult seara, pentru că, dacă se face întuneric, nu mai vezi nimic. Este complet întuneric, de ți-e și frică să mergi singură. Sunt câțiva stâlpi de iluminat, dar numai unul singur funcționează, dar, după blocuri, este beznă", ni s-a plâns Mioara Slabu, din cartierul Km 4 - 5. Astfel de povești sunt însă în numeroase cartiere ale Constanței. În Inel II, pe strada Corbului, ne povestea, de curând, un cititor, în adăpostul întunericului, se fură numerele și oglinzile de la mașini. "Oamenii se trezesc cu mașinile vandalizate, dimineața. Unui vecin i-au scos cu totul numerele de la mașină. Cine știe pe unde și cu ce mașină umblă acum numerele lui. Altuia i-au furat oglinzile laterale. Altuia i-au furat benzină din rezervor! Zici că suntem în junglă", ne-a spus Ioan Spiru.

Proiect pe bani europeni

Autoritățile locale au identificat și ele problemele iluminatului public din Constanța și au elaborat, un amplu proiect menit să îmbunătățească, dar și să modernizeze iluminatul stradal în mai multe cartiere. Programul se intitulează "Reabilitarea și modernizarea iluminatului public în unele localități ale Zonei Metropolitane Constanța" și urmează să fie demarat, pe bani europeni. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 33 de milioane de lei și sunt vizate aproape toate cartierele municipiului.

Becuri și pentru noile cartiere ale municipiului

Documentația prezintă și străzile unde se vor efectua lucrări. Este vorba despre strada Eliberării, între străzile I.L. Caragiale, Dezrobirii și Dreptății, în centru, între străzile I.C. Brătianu, 1 Decembrie 1918, 1 Mai, Traian și Ferdinand, la Casa de Cultură, între bulevardul Alexandru Lăpușneanu, străzile Poporului, Theodor Burada, București, pe aleea Topolog - între străzile I.C. Brătianu, I.L. Caragiale, Corbului, în Poarta 6 - între Farul maritim, străzile 1 Mai, Mangaliei, Zefirului și malul mării, în cartierul Km 4 - 5, între străzile Aurel Vlaicu, Vârful cu Dor, Grigore Marinescu, Meșterul Manole, Nicolae Grindeanu și Aurel Vlaicu, în cartierul Km 4 - 5 CFR, CET - între străzile Aurel Vlaicu, Cumpenei, Spiru Haret și Pelicanului.

De asemenea, se va introduce iluminat public și în cele mai noi zone rezidențiale ale municipiului, cum ar fi cartierul Baba Novac, în cartierul Compozitorilor, dar și în cartierul Palazu Mare și Constanța Sud. În total, vor fi realizați 33,60 km de rețea electrică și vor fi înlocuite 3.231 de aparate de iluminat. 

Comentează știrea

Tavi
21 iulie 2014
Rusine, Cuget Liber!

Partidul, Ceausescu, Romania!

Tara lui OLAE
21 iulie 2014
Treceri de pietoni fara iluminat

Sa se puna Iluminat DEASUPRA trecerilor de pietoni de pe artele mari de circulatie Sos. Mangaliei, Aurel Vlaicu, Al. Lapusneanu etc.. Spui ca esti in Pampas cand incerci sa traversezi strada, sau ce sa mai spun atunci cand conduci si incerci sa VEZI vreun pieton curajos care incearca sa treaca strada dupa ora 21.

stan
21 iulie 2014
iluminatul public

rusine romania niu cuget liber

gogu
21 iulie 2014
minciuni

e cam bezna in Constanta... de cand mazare a hotarat sa taie din cheltuielile publice si sa aloce banii ramasi pt mamaia lui...

and
21 iulie 2014
or

bezna ca sa nu se vada noroiul si strazile neasfaltate. dupaia te miri de ce se pune praful pe masini, in casa...in plamani nu mai zic.

gigi
21 iulie 2014
reg

registrul comertului se muta la palazu mare. in cladirea de sticla de langa petrom, dupa sensul giratoriu. misto. spaga cat a fost? sa vad care se mai duce pana acolo. transport in comun exista?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3634 secunde