RUȘINE. Cum arată CONSTANȚA de SĂRBĂTORI comparativ cu marile orașe ale României

3797
29
Spiritul sărbătorilor de Crăciun nu a ajuns încă până la malul mării. Constanța a rămas la fel de cenușie și lipsită de strălucire ca și în ultimii ani. Primăria Constanța a făcut și în 2012 economie la becuri și luminițe. A împodobit numai Bulevardul Tomis, o porțiune din Bulevardul Ferdinand, parcul de la primărie și câteva intersecții din oraș. În rest, municipiul arată trist și întunecat. Este drept că luminițele și ghirlandele nu ne umplu buzunarele sau mesele de bucate nouă, constănțenilor de rând, dar măcar ne umplu sufletele de frumusețe, bucurie și spirit de sărbători.
 
În timp ce în alte orașe din țară, chiar și din județ, străzile sunt împodobite cu milioane de beculețe, piețele sunt scăldate de lumină și răsună colinde, Constanța zace într-o haină gri-neagră, de parcă așteptăm sfârșitul lumii și nu Crăciunul. Nici măcar în marile intersecții ale municipiului nu s-au mai obosit lucrătorii primăriei să instaleze luminițe, globulețe colorate sau oameni de zăpadă. Ce rost are? Oricum constănțenii trăiesc numai vara, pentru a se distra în Mamaia!


Varianta cu economie pe vremuri de criză nu mai stă nici ea în picioare, că de câțiva ani încoace tot facem economie, dar numai acolo unde vor mai marii orașului. Altfel, pentru Mamaia se găsesc întotdeauna bănuți. În tot acest timp, alte orașe ale țării au început deja să sărbătorească, au aprins milioane de luminițe, au împodobit brazi imenși și au dat drumul colindelor. 


Autoritățile din București, Brașov, Sibiu, Cluj și-au pus imaginația la contribuție și și-au împodobit orașele cu adevărat de sărbătoare. Instalațiile de lumini au fost pornite festiv în cadrul unor petreceri unde mii de oameni au intonat "numărătoarea inversă" până la apăsarea butonului magic. Edilii și-au invitat cetățenii să admire luminițele multicolore și brazii imenși și le-au urat "Sărbători fericite!". 


La Constanța, în orașul trist de la malul mării, locuitorii nu au mai văzut de ani de zile feerii de lumini, parade de 1 Decembrie ori spectacole de Revelion. Ei au parte de alte show-uri, de toată jena! 


Comentează știrea

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Constantean
10 decembrie 2012
+1

In sfarsit cineva pune problema asta, care se tot deruleaza de ceva ani incoace. La mai multi, cu 65% sau cat au luat comunistii. Pe Pastaie il doare fix in basca de noi si nici acolo. Mai e prin Cta sau a plecat prin Papua N. G.?

constantean
10 decembrie 2012
da...f trist!

Cu un primar care se drogheaza si nu isi doreste decat desfrau cu tinere avide de bani nemunciti, cum sa avem un oras pregatit pt sarbatorile de iarna??!! ne meritam soarta...atata timp cat este votat...nu putem decat sa traim cu speranta ca se va prabusi avionul cu care face naveta in brazilia si papua..

Mos Gerila
10 decembrie 2012
Tristi suntem si noi constantenii

Nici casele sau apartamentele constantenilor nu sunt pregatite (doar ffff mici exceptii)pentru sarbatoare.Nu cred ca ar costa o avere citeva beculete cu led care sa aduca spiritul sarbatorilor,deci trebuie sa admitem ca astia sintem,cu astia defilam ! Pacat,pacat,de singele varsat !:-( DESTEAPTA-TE ROMANE ! NU DIN SOMN,CI DIN PROSTIE !!!!

Doru
10 decembrie 2012
Smiorcaiala

Daca ati sti cat de cacat o ducem noi cei din Mangalia indiferent ca sunt sarbatori sau nu, cata saracie ,tristete si disperare este,nu v-ati mai plange atata voi cei din Constanta. Cartierul ala al vostru cu hoti e cam ca tot orasul nostru.Nu am vazut pe strazi decat oameni care mimeaza zambete,nu am mai vazut oameni veseli cu adevarat, decat daca au buba la cap sau sunt beti,asa ca voi , in Constanta,sunteti sus si nu prea va dati seama.

roman
10 decembrie 2012
constanta

mi-e rusine si imi pare rau ca traiesc intr-un asemenea oras, printre asemenea oameni!

George
10 decembrie 2012
Impozit numai pentru unii

Pe IC Bratianu nu au mai pus nimic de ani de zile, RUSINE

culetu
10 decembrie 2012
iarna nu-i ca vara

Daca punea beculete plangeati ca de ce le-a pus, ca mai bine asfalta nu-s` ce alee.

vasi
10 decembrie 2012
sarbatori

paiata de mazare nu mai are bani pt.Sarbatori! le-a cheltuit pt.alegeri, pt."fetele" lui si... bine-nteles, pt.vacanta ce-l asteapta in tarile calde! asta-i primarul ales de pensionarii si tiganii "platiti" cu o punga de faina, un pui(si ala plin cu apa) si o sticla de ulei, dar a "uitat" sa va spuna oameni buni ca tot constantenii au platit aceste "daruri"

Andrei
10 decembrie 2012
Alo trezirea

a fost campanie electorala cele mai multe afise/banere etc de vot le-a avut USL-ul.... plus ca beculetele alea tot noi le platim.... asa am platit afise ;)

corina
10 decembrie 2012
sarbatori???

mi-e scarba de tine mazare ,si de toti din sleahta ta !

29 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5862 secunde