Serviciul de iluminat public din Medgidia, gestionat de privați

1247
3
Serviciul de iluminat public  din Medgidia, gestionat de privați - iluminatstradal-1329855797.jpg
Consiliul Local Medgidia s-a întrunit, luni, în ședință extraordinară pentru supune la vot trei proiecte propuse de edilul Marian Iordache, toate fiind, ulterior, votate de membrii CL. La primul punct a fost aprobat "proiectul de hotărâre pentru aprobarea studiului de fundamentare privind gestiunea serviciului de iluminat public în municipiul Medgidia". Potrivit administrației locale, în prezent, sistemul de iluminat public stradal ce deservește municipiul este unul învechit și nu mai corespunde normelor lumino-tehnice în vigoare. Majoritatea corpurilor de iluminat au un consum energetic ridicat și o vechime de peste 40 de ani. De asemenea, în zonele cu aparate de iluminat stradal, montate anterior anului 1990, nivelul de iluminare este mult mai redus decât prevăd normativele naționale și europene.

"Conform normelor europene, din 2014, lămpile pe bază de mercur ar trebui înlocuite, în Medgidia fiind peste 1.500 de astfel de lămpi, pentru a căror înlocuire este necesară o sumă de 600.000 de euro, bani de care administrația locală nu dispune, motiv pentru care se va concesiona gestiunea serviciului de iluminat către o firmă, ce se va ocupa de schimbarea lămpilor și întreținerea iluminatului", a declarat Iordache.

În plus, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre ce viza formarea unei comisii pentru licitațiile publice care să se ocupe de concesionarea, închirierea și vânzarea bunurilor proprietate privată a municipiului Medgidia. Tot luni, a fost admis și proiectul de hotărâre privind evaluarea performanțelor profesionale pe anul trecut ale Secretarului Municipiului Medgidia. Menționăm că evaluarea a fost realizată de către primarul municipiului, "prin raportarea criteriilor de performanță la gradul de îndeplinire a obiectivelor individuale prevăzute pentru perioada în cauză". 

Comentează știrea

Jeny
22 februarie 2012
luminita lampa arinsa

Sistemul de iluminat este invechit ca si Iordache !!! Daca in cei patru ani de administratie nu furau pe rupte , acum aveau bani sa schimbe acele lampi in oras. Dar ei si-au pus pe primul plan interesele personale : au vandut serviciul de apa, gunoi si acum a venit si randul iluminatului. Vom ajunge sa avem pe strazi felinare in loc de lampi. Lui Iordache ii vom pune unul rosu !!!!

sorin
22 februarie 2012
lampa

ultimul stinge lumina,asa se spune cand niste incompetenti falimenteaza o companie sau o primarie.asa si la noi,numai ca iordache angajeaza pe nicu scarbatura sa stinga lumina. si nu o face pe gratis.ptr un milion de euro dupa cum am vazut in sedinta de consiliu.

DOINA
22 februarie 2012
iar ne vinde

Dupa ce a dat serviciul de apa si canalizare la RAJA unde platim apa ca si benzina, cel de gunoi la BGI unde, Iordache nu este capabil sa plateasca facturile catre acestia si nu avem curatenie in oras, urmeaza iluminatul unui alt "pretendent" al lui Marean, Scabatura si cred ca vom avea aceeasi soarta ca si cu celelalte doua si vom avea cel mai "luminos intuneric" pe strazil Medgidiei. Asa e, Iordache, daca nu furati pe rupte acum aveati bani. L-ai acuzat tot timpul pe Moinescu si te-ai plans ca din cauza lui nu ai bani dar din banii adusi de el ai realizat si proiectele pe care tot el le-a lasat in Primarie. Minciuna iese intotdeauna la suprafata.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2518 secunde