IMAGINI SPECTACULOASE: Cum s-a văzut Super Luna

1495
1
Cea mai mare Lună plină a anului are loc în acest weekend. Luna a devenit oficial plină sâmbătă, 5 mai, și întrucât coincide cu perigeul - momentul în care va fi cel mai aproape de Terra - a părut cea mai mare din 2012. Vezi cum s-a văzut spectaculosul fenomen din aproape toate colțurile lumii, dar mai ales cum s-a văzut pe litoralul românesc.


Luna se apropie la 356,955 km de planeta noastră, oferindu-le pasionaților de astronomie o imagine spectaculoasă a unei Luni extrem de mari și foarte luminoase, poreclite Super-Luna.

În plus, perigeul nu coincide doar cu Luna plină, ci și cu momentul în care satelitul nostru se va afla cel mai aproape de Pământ în întreg anul, întrucât distanța față între noi și Lună variază cu circa 3%, potrivit experților. Acest lucru este cauzat de faptul că orbita lunii nu este perfect circulară.

Luna plină din weekend este cu 16% mai strălucitoare decât în mod normal.

Una dintre cele mai spectaculoase imagini a fost surprinsă la Mamaia, când luna părea că iese, ca un bulgăre uriaș de lumină, din apă, apreciază jurnaliștii RTV.net.



Comentează știrea

udhdgd
8 mai 2012
super luna

Cred ca va voi dezamagi, dar acea imagine despre care se face referire in acest articol - luna la Mamaia, Hotel Aurora - este din alta perioada, caci eu am stat in fata hotelului Aurora si era innorat; in plus, cand Luna era in acea pozitie, era inca zi afara ( vedeti si programul Stellarium). Din Mamaia s-a putut vedea doar dupa ora 22:00 cand a aparut printr-o fereastra de nori.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4437 secunde