Îmbunătățirea siguranței rutiere: Sistem de monitorizare și informare asupra traficului pentru A2

270
Îmbunătățirea siguranței rutiere: Sistem de monitorizare și informare asupra traficului pentru A2 - x-trafic-a2-1716971529.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) a anunțat elaborarea și depunerea Cererii de Finanțare pentru proiectul "Sistem de monitorizare și informare asupra traficului și a condițiilor de circulație pentru Autostrada A1 București – Pitești, Autostrada A2 București – Constanța, Autostrada A3 București – Ploiești și DN1 București – Ploiești".

Proiectul, elaborat în cadrul Programului Transport și finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, are drept obiectiv creșterea siguranței rutiere și îmbunătățirea infrastructurii rutiere pe cele mai importante rute din România. Astfel, prin implementarea sistemelor de transport inteligente și a interfețelor între diverse moduri de transport, se urmărește optimizarea controlului traficului și creșterea siguranței la nivelul Autostrăzilor A1, A2, A3 și Drumului Național 1.

Principalele componente ale proiectului includ dotarea a 315 km de autostradă și 45 km de drum național cu echipamente ITS (Sisteme Inteligente de Transport), precum și construirea unui Centru de Monitorizare și Informare. Valoarea totală a proiectului este de 137.119.813,48 lei, din care 46.121.748,97 lei provin din contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională. Durata proiectului este estimată la 65 de luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8062 secunde