În ce condiții pot pierde tinerii pensia de urmaș

298
În ce condiții pot pierde tinerii pensia de urmaș - pensieurmas-1504802115.jpg

Articole de la același autor

Potrivit directorului Casei Județene de Pensii (CJP) Constanța, Cristina Samoilă, beneficiarii de pensii de urmaș, în vârstă de peste 16 ani, sunt obligați ca la începutul fiecărui an de studiu să depună o adeverință de școlarizare la sediul instituției. 


"Adeverințele datate după începerea anului școlar/universitar 2017 - 2018, însoțite de un talon de pensie, se depun începând cu data de 11 septembrie pentru cei care urmează o unitate de învățământ preuniversitar și 1 octombrie pentru cei înscriși la facultate", a precizat șeful CJP. 


Conform legii, în cazul în care beneficiarii de pensii de urmaș nu depun aceste adeverințe de elev/student în termen de zece zile de la data începerii anului școlar/universitar, drepturile de pensie vor fi sistate până la prezentarea acestora. 


Reamintim că, din anul 2011, studenții nu mai sunt obligați să depună declarație pe proprie răspundere că nu realizează venituri mai mari de o pătrime din salariul mediu pe economie. Mai mult decât atât, tinerii beneficiari de pensie de urmaș pot cumula pensia cu venituri salariale indiferent de cuantumul acestora din urmă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3703 secunde