În ce condiții va fi păstrat vaccinul anti-COVID la Institutul „Cantacuzino”

394
În ce condiții va fi păstrat vaccinul anti-COVID la Institutul „Cantacuzino” - ntc3zmq4zmmwzdu4zjayndqxmtqzmwqz-1608918755.jpg

Articole recomandate

Cele 10.000 de doze de vaccin care au intrat vineri în țară vor fi depozitate într-o primă fază la Centrul Național de Stocare a vaccinului de la Institutul „Cantacuzino”, de unde vor pleca mai departe către centrele regionale de vaccinae din țară. Janina Varodin, farmacist la Institutul „Cantacuzino”, a explicat care este procedura de transport și depozitare a vaccinului. Primele doze de vaccin Pfizer-BioNTech sunt așteptate să ajungă sâmbătă dimineață la Institutul „Cantacuzino”, unde vor fi depozitate în condiții speciale, înainte de a pleca mai departe către centrele regionale de vaccinare din țară, potrivit Digi24. 


„Vaccinul va fi depozitat în congelatoarele noastre, la temperaturi foarte joase, de -75 de grade. Ulterior acestui proces, va urma procesul de livrare către centrele regionale din țară. Transportul se va realiza de către structuri din cadrul MApN, în condiții controlate de temperatură și de siguranță maximă”, a declarat Janina Varodin, farmacist la Institutul „Cantacuzino”. 


Ea a mai precizat că se va vaccina și că vede acest lucru ca pe singura cale de a pune capăt pandemiei și de a ne întoarce la viața obișnuită.


„Suntem într-o perioadă critică și este singura modalitate de a ieși din pandemia aceasta și să revenim la o viață normală”, a mai spus Janina Varodin.


Prima tranșă simbolică de vaccinuri va fi urmată de o a doua, până la finele anului, când sunt așteptate încă 150.000 de doze de vaccin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7718 secunde