În ce domenii se mai găsește de muncă

178

Articole de la același autor

Numărul locurilor de muncă vacante în trimestrul al doilea a fost de 30.100, în creștere cu 2.100 față de trimestrul anterior și cu 5.400 față de perioada similară a anului trecut. Potrivit datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică, rata locurilor de muncă vacante a fost de 0,70% în trimestrul al doilea, în creștere cu 0,04 puncte procentuale față de trimestrul precedent și cu 0,11 puncte procentuale față de perioada similară a anului trecut. 

Cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în activitățile de spectacole, culturale și recreative (3,43%), alte activități de servicii (2,76%), respectiv în administrație publică (1,61%). La polul opus, cu cele mai mici valori ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit activitățile de învățământ (0,13%), producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (0,14%), respectiv cele din industria extractivă (0,15%). 

Ca și în trimestrul precedent, în industria prelucrătoare s-a concentrat mai puțin de o treime (9.800 locuri vacante) din numărul total al locurilor de muncă vacante, fiind înregistrată o rată de 0,94%. 

Sectorul bugetar a însumat puțin peste o pătrime din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 3.900 de locuri de muncă vacante au fost în administrația publică, 3.400 în sănătate și asistență socială, iar 500 în învățământ. 

Angajatorii au prezentat, în trimestrul al doilea, cea mai redusă cerere de forță de muncă salariată în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat, tranzacții imobiliare și industria extractivă, respectiv o sută de locuri vacante pentru fiecare în parte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3044 secunde