În Constanța nu te căsătorești ca în Las Vegas! Ce trebuie să știe viitorii soți

188
În Constanța  nu te căsătorești  ca în Las Vegas!  Ce trebuie  să știe viitorii soți - casacasatoriilor-1569601142.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Constanța atrag atenția cuplurilor care doresc să-și unească destinele asupra faptului că "în România nu te căsătorești ca în Las Vegas!". Dincolo de nota de umor a afirmației, realitatea este că angajații Serviciului Stare Civilă s-au confruntat cu situații în care viitorii miri nu au respectat pașii necesari pentru ca fericita zi să nu fie umbrită de nici un incident neplăcut.

"Din păcate, au existat mai multe situații în care tinerii, cuprinși de euforia momentului, au considerat că programarea este suficientă și au omis să mai aducă documentele solicitate.

Pentru ca ziua aceasta deosebită să nu fie umbrită de niciun incident, viitorii soți trebuie să știe: fac o programare, moment în care li se comunică și data la care trebuie să depună actele", au precizat reprezentanții municipalității.

Documentele necesare sunt: actele de identitate valabile atât la data depunerii, cât și la data oficierii căsătoriei, certificatele de naștere și certificatele medicale privind starea sănătății (acestea sunt valabile 14 zile, de la data emiterii și trebuie să cuprinsă mențiunea "se poate căsători/apt căsătorie), acte din care să rezulte desfacerea căsătoriei anterioare, certificatul de deces al fostului soț sau certificate de divorț, dacă este cazul. O obligativitate este ca unul dintre viitorii soți să aibă domiciliul/reședința în municipiul Constanța.

Pentru anul 2020, programă-

rile vor putea fi făcute începând cu 2 decembrie.

Cererile se depun la serviciul Stare Civilă, situat în Constanța, strada Mihai Eminescu, nr.20, telefon: 0241/485154. Cuplurile care aleg să se căsătorească în cursul săptămânii nu au de achitat nicio taxă, dacă oficierea se face în sediul Casei Căsătoriilor. Taxa pentru oficiere în weekend este de 350 lei. Cei care doresc să oficieze legătura în afara sediului Stării Civile trebuie să plătească o taxă de 1500 de lei, potrivit hotărârii Consiliului Local. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
Stire din Social : "PNL nu va tăia nici pensii, nici salarii"
Sâmbătă, 28 Septembrie 2019
Stire din Social : Fiți calmi și scăpați de bolile de piele!
Pagina a fost generata in 1.6388 secunde