În martie începe reabilitarea plajelor

213

Articole de la același autor

După o iarnă geroasă, cu zăpezi și vânturi puternice, în două-trei săptămâni începe pregătirea plajelor Mării Negre pentru viitorul sezon estival. Activitatea de reabilitare va fi demarată în luna martie de către Direcția Apelor Dobrogea Litoral.
Echipele de muncitori vor efectua lucrări de igienizare manuală, pentru îndepărtarea corpurilor străine, lemnoase și feroase, și colectarea deșeu-rilor. Acestea vor fi transportate la punctele de colectare sau la containere, după care se vor demonta gardurile de stuf, care au avut, pe timpul iernii, rol de protecție împotriva eroziunii eoliene. Toate depozitele de nisip din dreptul gardurilor de protecție vor fi degajate și vor fi nivelate cu încărcătoare de mare capacitate, după care se vor efectua lucrări de nivelare a tuturor suprafețelor de plajă cu utilaje terasiere. Abia după aceea se va trece la încărcarea și trans-portul scoicilor de pe malul apei, depuse în urma sezo-nului rece. "De asemenea, lucrătorii DADL vor încărca și vor transfera cu mijloace de transport depozitele de nisip din zonele cu acumulări, în zonele deficitare din punct de vedere al stratului de nisip. Ultima etapă a pregătirii plajelor este aceea a lucrărilor de afânare a stratului de nisip și de ecologizare. Ele vor fi realizate cu ajutorul unor mașini specializate în prelu-crarea, afânarea și aerarea stratului de nisip în profunzime", a precizat purtătorul de cuvânt al DADL, Cătălin Anton.
În prezent, nivelul Mării Negre este mult crescut față de cel la care se află în timpul verii. Specialiștii Direcției Apelor Dobrogea Litoral spun însă că fenomenul este unul normal în această perioadă a anului. Mai mult decât atât, litoralul Mării Negre se confruntă în perioada de iarnă cu furtuni violente în urma cărora sunt semnalate evenimente de inundare a suprafețelor de plajă și de eroziune a acestora, urmare a acțiunii valurilor și a vânturilor puternice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 18 Februarie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Joi, 18 Februarie 2010
Stire din Social : Meseria de părinte se învață
Miercuri, 17 Februarie 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.705 secunde