În municipiul Constanţa vor fi înfiinţate 20-25 de clase pentru copiii din Ucraina

206
1
În municipiul Constanţa vor fi înfiinţate 20-25 de clase pentru copiii din Ucraina - ucraineni-1664369141.jpg

Articole de la același autor

Miercuri, 28 septembrie, reprezentanții „World Vision” România, cei ai Asociației „Serviciul Iezuiților pentru Refugiații din România” (JRS) și cei ai Primăriei Municipiului Constanța s-au întâlnit pentru a găsi cele mai bune soluții care să acopere nevoile educaționale ale copiilor ucraineni aflați în Constanța. Cu această ocazie, viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu a declarat următoarele: „Copiii din Ucraina, care se află în Constanța, au nevoie de acces la educație pentru a își continua viața și pentru a atenua traumelor războiului la care au fost supuși fără nicio vină. Foarte mulți dintre cei care sunt acum în orașul nostru provin din zonele aflate sub ocupație rusă, zone masiv bombardate, un motiv în plus pentru a-i ajuta să depășească aceste traume și să uite de ororile la care au fost martori. Le vom acorda tot sprijinul pentru a beneficia de o educație de calitate”.

În acest sens, proiectul „O șansă la o viață normală” își propune să faciliteze accesul a 600 de copii ucraineni din Constanța la servicii de educație nonformală. Concret, în afara celor cinci clase care funcționează acum în municipiul Constanța, urmează să se mai înființeze încă 20- 25 de clase, care să acopere nevoia de școlarizare a copiilor ucraineni. În actul educațional se vor implica și cadre didactice care au fugit din calea războiului. Dascălii vor face tot posibilul pentru ca cei mici să depășească bariera limbii și să beneficieze, în continuare, de educație. 

Comentează știrea

C-tin
28 septembrie 2022
Erorile neamului vanzator

Ne-am transformat în colonie !!! Pana în februarie 2022, romanii nu contau și Romania nu exista pentru ucrainieni (ei sunt partea lesilor cu care Stefan cel Mare s-a batut)!! "Pupindosistii" din România au ieșit la vedere ! Nu va mai mirați ca nu mai vrea nimeni sa se implice !!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.312 secunde