Record de cereri de azil din partea cetăţenilor ucraineni

334
Record de cereri de azil din partea cetăţenilor ucraineni - migranti-1663956495.jpg
Datele Organizaţiei „Salvaţi Copiii” arată că România s-a confruntat în prima jumătate a anului 2022 cu un record de cereri de azil: 7.525 de cereri, dintre care 4.359 au fost depuse de cetățeni ucraineni. Dintre toate cererile de azil din primele şase luni ale anului, 1.997 au fost depuse de minori - 1.504 copii cu vârsta între 0-13 ani și 493 de copii cu vârsta între 14-17 ani. În acest context, organizația a derulat proiectul „Incluziunea socială a migranților prin implicarea comunităților locale”, pentru a răspunde celei mai importante probleme cu care se confruntă solicitanții de azil și beneficiarii de protecție internațională, și anume excluziunea socială ridicată, în condițiile în care, la nivel general, peste 44% dintre români au o opinie negativă despre imigranți, deși trendul este descrescător. De asemenea, de la începutul crizei umanitare din Ucraina și până în prezent, peste 70.000 de ucraineni au primit protecție temporară.

„În fața acestei creșteri a numărului de solicitanți de azil, este nevoie să răspundem mai repede și mai eficient la problemele cu care se confruntă migranții - atât problemele noi, generate de războiul declanșat de Rusia în Ucraina, cât și problemele mai vechi, deja cronicizate, cu care solicitanții de azil și refugiații se confruntă de ceva vreme”, a explicat președintele executiv „Salvați Copiii” România, Gabriela Alexandrescu.

Menţionăm că în cadrul proiectului a fost acordată asistență umanitară și juridică pentru peste 2.070 de persoane, solicitanți de azil și beneficiari de protecție internațională, care au fost consiliate, cărora li s-au explicat drepturile și obligațiile și care au fost ajutate în accesarea de servicii care să le faciliteze un trai mai bun. Pagina a fost generata in 0.5627 secunde