În Spitalul Județean există avertizoare de fum doar pe cinci etaje

360
Ministrul Sănătății, Cseke Attila, anunța săptămâna trecută că toate unitățile sanitare din țara noastră trebuie să fie dotate cu avertizoare de fum, pentru ca incidente precum cel de la Maternitatea Giulești, în urma căruia au murit cinci bebeluși, iar alți șase au suferit arsuri pe mai bine de jumătate din suprafața corpului, să fie prevenite. Ministrul anunța intenția de a organiza o amplă licitație pentru achiziționarea acestor dispozitive.
Dr. Florian Stoian, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a afirmat că pe cinci din cele nouă etaje ale celei mai mari unități spitalicești din județul nostru există senzori pentru detectarea fumului. "Pe sectoarele care au fost renovate au fost montați senzori de fum. La etajul nouă au fost montați senzori pe holuri și în sălile de operație, la etajul opt în Secția de Pediatrie, la etajul șapte în Secția de Ginecologie, la etajul șase în cea de O.R.L, iar la etajul patru în Clinica de Chirurgie Cardiovasculară", a arătat reprezentantul unității. Celelalte ar urma să fie dotate prin intermediul campaniei ministerului.
Totodată, în contextul aceluiași incident, conducerea spitalului a dispus înființarea unei comisii tehnice la nivelul unității sanitare, care va evalua instalațiile electrice din întreg spitalul. Aceste instalații au fost deja verificate de echipele firmei care asigură service-ul celor 320 de aparate de aer condiționat, dar reprezentanții spitalului au decis că se impune încă un control, de data aceasta realizat de angajații unității sanitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5579 secunde