INADMISIBIL! Terasele ocupă tot trotuarul, pe unde mai circulăm?

2243
16
Zeci de localuri din Constanța primesc în fiecare vară autorizații pentru a-și deschide terase pe perioada anotimpului cald. Din lipsa spațiului adecvat, însă, unele dintre ele sunt amplasate chiar în mijlocul trotuarelor și pun în dificultate accesul pietonilor care trec prin zonă.

În apropierea noului sezon estival, a început să se înmulțească numărul cafenelelor care își deschid terase. Suntem de acord că o limonadă, băută în toiul verii la o masă în aer liber este o idee excelentă, însă, unele dintre aceste terase sunt construite chiar în mijlocul trotuarului, obligând pietonii fie să treacă printre mesele ocupate de clienți, fie să ocolească localul pe stradă, unde trebuie să se ferească de mașini. În plus, părinții cu bebeluși în cărucioare sau persoanele în scaun cu rotile nu au altă variantă decât să aștepte să se elibereze carosabilul pentru a putea ocoli unele cafenele.

Idei europene, aplicate în stil diferit la Constanța

Cel mai probabil după modelul altor țări din Uniunea Europeană, proprietarii de baruri din Constanța au încercat să construiască terase stradale, unde clienții să poată fi serviți în aer liber. Cu toate acestea, unii dintre ei nu au ținut cont și de faptul că, în majoritatea zonelor în care sunt amplasate faimoasele ca-fenele stradale din Europa, accesul autovehiculelor este interzis.

"Am impresia că au încercat să facă aceste terase în stil european, dar nu prea le-a ieșit. Pietonii nu au pe unde trece și riscă să fie și loviți de mașini când ocolesc zona, iar clienții sunt nevoiți să suporte zgomotele traficului rutier și noxele emise de către autoturisme", a mărturisit Andrei M., de 27 de ani.

Ce spun constănțenii despre terasele care blochează trotuarul

La Constanța, chiar în fața sediului Primăriei, cele două trotuare ale bulevardului Tomis nu mai aparțin pietonilor, ci cafenelelor din zonă. Constănțenii sunt nemulțumiți și spun că aceste localuri nu ar trebui să primească autorizații atât de ușor.

"Nu este normal ca noi, pietonii, să nu avem pe unde circula, să trecem ori printre mese, ori printre mașini. Și-așa suntem nevoiți să facem slalom printre autoturismele parcate pe trotuare, acum nu putem circula normal din cauza acestor terase. Nu înțeleg cum se acordă aceste autorizații cu o așa mare ușurință", ne-a spus și Gabriela Aramă, de 49 de ani.

De aceeași părere este și Aurora Marta Antonescu, de 70 de ani, care spune că spațiul rezervat pietonilor pe aceste trotuare ori este foarte mic, ori inexistent. Totodată, Ileana Fră-tuțu, de 36 de ani consideră că, deși în esență ar fi o idee bună, aceste terase ar trebui amplasate în alt loc. "Îmi plac terasele, dar ar fi bine să fie construite în altă parte pentru că nu putem trece de ele și aici traficul rutier este destul de aglomerat", spune femeia.

Autorizațiile sunt eliberate temporar de autoritățile locale

După o discuție telefonică cu reprezentanții Primăriei Constanța, am aflat că autorizațiile pentru construirea teraselor de pe trotuare se acordă prin intermediul serviciului Autorizare Agenți Economici. Una dintre condițiile pe care trebuie să le îndeplinească proprietarii este să dețină o unitate de alimentație publică.

"Putem acorda aceste autori-zații pentru ocuparea temporară a locurilor publice în vederea desfă-șurării comerțului de întâmpinare, dar doar unităților de alimentație publică care vor să amplaseze mese și scaune în fața propriilor unități", ne-a explicat Alina Chiripuci, inspector în cadrul biroului de Autorizare Agenți Economici.

În plus, proprietarii sunt obligați ca, la construirea terasei, să lase neocupată o porțiune de cel puțin 1,20 metri din lățimea trotuarului, pentru a facilita accesul pietonilor. Cu toate acestea, din imaginile surprinse, ieri, de fotoreporterul nostru, se poate observa cu ușurință că unele dintre terase ocupă toată lățimea trotuarului. În plus, în zonă, câțiva muncitori au început, de câteva zile, lucrările pentru amenajarea unui nou spațiu pentru mese și scaune, tot în mijlo-cul trotuarului.


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Jean
30 mai 2012
Puiul,uleiul,zaharul

Cei de varsta Aurorei Marta Antonescu n-au niciun drept sa se plang.Timp de 12 ani Drogatul&Porcul si-au facut de cap prin Constanta datorita celor de varsta ei.Madam Antonescu &Co s-au vandut ptr un pui si1litru de ulei,iar acum se plang ca Drogatul da autorizatii ptr terase. Pomana Drogatului=Distrugerea Constantei

Cetatean
30 mai 2012
Nesimtire platita

Desigur ca se iau bani grei pentru ... inchiderea ochilor la astfel de abuzuri. Cine mai salveaza statutul locuitorilor acestei tari, in care spaga este parola clanurilor mafiote din admnistratie ?

constantean
30 mai 2012
constanta, proprietatea personala a lui mazare

orasul nu mai e de mult al constantenilor, nu inteleg de ce se mai plang fraierii care traiesc aici! hai sa iesim la vot si sa-l dam jos pe mazare!

Ticu
30 mai 2012
Trotuare ocupate

Constanta este a electoratului ! Veniti la vot pe 10 IUNIE. Veniti in numar mare , tot .... orasul si va fi mai bine .

admirator
30 mai 2012
vedeti si florariile

ce blocheaza accesul calatorilor in statiile de autobuz. (Mai ales Tomis 3). Sunt plingeri de ani de zile, dar nimeni nu se sinchiseste. (Nu se muta nici statiile de autobuz, nici florariile.) Primarele e prin strainataturi si complicii din dosarul ala, care nu se mai judeca odata, iau mita si i-o paseza pe fata. Acum mai vor un vot?!!!! Nesimtiti ! Haideti toti la vot si votati contracandidatul cel mai bine plasat in sondaje. Nu importa numele. Asta e singura sansa sa rasturnam mafia nazista de la putere!

Fonduri UE
30 mai 2012
Fonduri UE

Acum e momentul: In 2012 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul: fondurieuropenenerambursabile.ro

NRG Park
30 mai 2012
S-a deschis cel mai mare teren de paintball din Constanta, la Maritimo!

S-a deschis cel mai mare teren de paintball din Constanta - www.facebook.com/NRGPark sau www.nrg-park.com

Adina
30 mai 2012
BRAVO

Ai pus punctul pe " I ".Dar este si vina unora dintre noi,care le-am permis acolitilor lui Madam Aurora Marta Antonescu sa faca LEGEA si in numele nostru, prin absenta masiva din cabinele de vot.Practic,le-am facut jocul ! Asa au iesit Drogatul&Porcul cu 80% din voturi : 80%voturi din 17%prezenta la vot.Suntem si noi direct raspunzatori,ca ne place sau nu! Eu sper,ca macar acum sa se schimbe ceva,dar imi rezerv un "dar"...........

Răspuns la: Puiul,uleiul,zaharul
Adăugat de : Jean, 30 mai 2012
Cei de varsta Aurorei Marta Antonescu n-au niciun drept sa se plang.Timp de 12 ani Drogatul&Porcul si-au facut de cap prin Constanta datorita celor...
un constantean
30 mai 2012
pentru 4 si altii

SI PE CINE SA VOTAM? ALEGEM INTRE UN PAPAGAL BRAZILIAN, UN FOST OSPATAR CU BAC-uL LUAT LA SERAL, IN MACHIDON CARE ARE IN SPATE MAFIA ARMANEASCA SI UN FOST SECURIST NOTORIU! PAI ASTIA SUNT CANDIDATI?!?! PE CEILALTI NU-I CUNOSC... EU SUNT UNUL DINTRE CEI CARE NU MAI VOTEAZA DE ANI BUNI... SA VINA PARTIDELE CU SOLUTII VIABILE.. SI DUPA AIA MAI VORBIM...

............
30 mai 2012
INFORMATIE ERONATA

DOAR OSPATARUL CU BAC-ul LUAT LA SERAL ESTE MACHEDON SI ARE TOATA MAFIA MACHEDONEASCA IN SPINARE.

Răspuns la: pentru 4 si altii
Adăugat de : un constantean, 30 mai 2012
SI PE CINE SA VOTAM? ALEGEM INTRE UN PAPAGAL BRAZILIAN, UN FOST OSPATAR CU BAC-uL LUAT LA SERAL, IN MACHIDON CARE ARE IN SPATE MAFIA ARMANEASCA SI UN...
16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3448 secunde