Încă cinci zile de restricţii în judeţul Constanţa. Incidenţa a coborât sub 3

1238
Încă cinci zile de restricţii în judeţul Constanţa. Incidenţa a coborât sub 3 - incacincizile-1618853257.jpg

Articole de la același autor

Rata incidenţei îmbolnăvirilor cu COVID-19 în judeţul Constanţa a coborât, la începutul acestei săptămâni, pentru prima dată după mai bine de o lună de zile în care a fost peste 3 cazuri la mia de locuitori. În întreg judeţul numărul infectărilor a scăzut considerabil în ultimele zile, inclusiv în municipiul Constanţa, unde incidenţa calculată, luni, a fost 3,75. În prezent singura localitate unde încă este o situaţie îngrijorătoare este Costineşti, cu o incidenţă de 6,36 cazuri la mia de locuitori.

Totuşi, deocamdată, rămân în vigoare restricţiile în tot judeţul, conform Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. „Judeţul Constanţa va funcţiona respectând măsurile din Anexa 4, pentru Unităţile Administrativ Teritoriale cu incidenţa mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori, până pe data de 25 aprilie, însemnând finalul perioadei de 14 zile de la constatarea incidenţei”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Astfel, purtarea măştii este în continuare obligatorie, în toate spaţiile publice închise şi deschise, fiind permisă înlăturarea acesteia doar pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât şi pentru desfăşurarea activităţilor sportive individuale sau altor asemenea activităţi, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal şi la minimum doi metri faţă de alte persoane.

Cinematografele, teatrele şi sălile de spectacole rămân în continuare închise, iar restaurantele şi barurile pot servi doar în exterior. Activitatea cu publicul a operatorilor în domeniul jocurilor de noroc este interzisă, iar funcţionarea caselor de pariuri şi caselor loto este permisă doar pentru vânzarea acestora, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1312 secunde