Încă o lovitură dată Poștei Române din Constanța!

1669
7
Încă o lovitură dată Poștei Române din Constanța! - centrulregionalposta-1375801222.jpg

Articole de la același autor

Reorganizarea Poștei Române, aflată cu un picior în groapă de mai bine de un an, a născut numeroase măsuri contradictorii. Conducerea companiei naționale a tăiat salariile, a micșorat normele de lucru, a pus la cale mii de disponibilizări și, acum, începe și rearanjările în teritoriu. 

În județul Constanța, ar putea dispărea aproape jumătate din oficiile poștale care au lucru cu publicul. Mai mult decât atât, se pune la cale mutarea centrului regional de tranzit în județul Galați. Consecințele: dispariția a cel puțin o sută de locuri de muncă și "plimbarea" coletelor pentru și de la Constanța prin Galați.

"În subunitatea mare de la Gară, Centrul Regional de Tranzit, sunt aproximativ 100 de angajați care lucrează non-stop, în ture. Activitatea este permanentă, fiind o unitatea structurală prin care intră și ies toate coletele din județul Constanța și județele învecinate.

S-a propus mutarea centrului la Galați, pe tipul celor de la ANAF. Astfel, toate aceste posturi sunt în pericol", a declarat, pentru "Cuget Liber", Florin Gheorghiu, liderul Sindicatului Liber Poșta Română Constanța.

Număr incomparabil de colete

Dincolo de situația incertă în care se află posturilor celor 100 de lucrători constănțeni, măsura dă destul de mult de gândit având în vedere volumul de colete către și dinspre Constanța, incomparabil mai mare decât cel către și dinspre Galați. Același lucru îl observă și liderul sindical. "Ar fi aberant ca acest centru regional să se mute la Galați. De exemplu, dacă avem 2.000 de colete dinspre București spre Constanța de ce ar trebui ca ele să ajungă mai întâi la Galați? Mai mult decât atât, puterea economică a județului Galați nu se compară cu puterea economică a județului Constanța, iar volumul de trimiteri de la Galați la București nu se compară cu cel de la Constanța la București. Nu aș vrea să mă gândesc că măsura are vreo legătură cu faptul că ministrul Telecomunicațiilor, Dan Nica, este din județul Galați", a mai spus Florin Gheorghiu.

Eventuala mutare a Centrului Regional de Tranzit de la Constanța la Galați ar întregi seria măsurilor deja luate de regionalizare a instituțiilor publice și de stat, confirmând într-un fel așa-zisele zvonuri privind înfiin-țarea regiunii Dobrogea, cu centrul regional la Galați.

Servicii financiar-bancare și franciză la Poștă

Între timp, printr-un comunicat sosit de la Biroul de Relații Publice, conducerea CNPR anunță că va introduce servicii financiar-bancare în oficiile poștale și sistemul de franciză. "Poșta Română intenționează să-și diversifice gama de prestații prin introducerea de servicii financiar-bancare în oficiile poștale. Proiectul va fi prezentat în perioada 6 august - 6 septembrie 2013 instituțiilor financiar-bancare interesate de colaborarea în acest domeniu cu Poșta Română. De asemenea, începând cu trimestrul al patrulea al anului 2013, va deveni operațional sistemul de franciză poștală, prin care persoanele fizice sau juridice interesate vor putea opera servicii poștale sub brandul Poșta Română", se precizează în comunicat.

Astfel, CNPR urmărește crearea unei oferte de produse și servicii bancare la nivel național, din punctul de vedere al acoperirii teritoriale, concretizată într-un proces puternic de bancarizare și incluziune financiară la nivel național. Proiectul va asigura accesul oricărui cetățean la produse și servicii bancare și va respecta legislația în domeniu.

"Compania Națională Poșta Română parcurge un proces de restructurare și modernizare ce are ca obiective principale creșterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei, asigurând astfel premisele creșterii competitivității Poștei Române pe piața serviciilor poștale, piață liberalizată începând cu luna ianuarie 2013", mai precizează reprezentanții CNPR.

În prezent, Poșta Română este lider pe piața serviciilor poștale în România și unicul prestator de serviciu poștal universal. Compania operează printr-o rețea de 5.600 de oficii poștale cu acoperire națională și are la ora actuală un număr de 32.000 de angajați.

Comentează știrea

rEMkHaHwKkG
7 august 2013
klzrGWhIuEM

VYmJnX xvsxsimajvxt, [url=http://flmokzvqrtdx.com/]flmokzvqrtdx[/url], [link=http://cwgtcuhmhyyp.com/]cwgtcuhmhyyp[/link], http://zqprofargtqw.com/

Nedelcu
7 august 2013
Mai distrugem ceva,ha?!

Tot ce functioneaza si deci deranjeaza,nu se modernizeaza ci se distruge deodata sau in etape. Marile organizatii teroriste sunt cu siguranta invidioase ca nu au membrii asa ca politicienii romani si sunt suparate ca popoarele din lume nu sunt asa de inerte ca romanii.Romania nu prea mai are nevoie de armata,ea se autodistruge sigur din interior,soldatii nostrii mor pentru cauza altora pe afara,noi murim in lipsa locurilor de munca.Lupta baietii in Afganistan si parintii lor sunt batjocoriti nu de talibani ci de sefimea romaneasca,aceeasi sefime cretina si rea de pe vremea comunista. Da,dati oamenii afara,bestiilor !Va uram,boram pe voi, mafioti deghizati in specialistii lui peste si politicieni.Cum va mai suporta pamantul,odiosi nemernici pusi doar pe jaf ?

Lucia
7 august 2013
Niste mincinosi !

Ei,dragi constanteni,ce fericiti erati la votare? Stati linistiti,puiul va veni ca...se apropie cu pasi repezi alegerile europarlamentare. Cat va mai puteti tarai pana la locurile de munca (nici astea sigure) ,alesii vostrii vor mai gasi cate ceva de facut:pentru ca..pentru voi,nu sunt bani. Ce e al lor,e pus deoparte. Iar voi,dragi concetateni,ati cam ramas cu buza umflata. Ca eu,cel putin,am multumirea ca nu le-am crezut minciunile !

PROSTUL
29 august 2013
BUBE MUCEGAIURI SI NOROI

cineva se razbuna pe mazare si pe gasca de baieti buni de la constanta dar numai oameniii de rand au de suferit oricum suntem u popor de lasi , ii lasam pe unii baieti destepti sa-si faca de cap de 20 sii ceva de ani, ne rad in nas, ne amgesc cu reintregirea salariului si multe alte mizerii pe care le inghitim ca niste pelicani care nu au mai mancat de o vara, va veni iarna si o sa vedem atunci poate disparem dracului ca popor sa vina chinezii sa lucreze sau afganii, nu avem repsect pentru romanii , pentru aproapele nostru, ne omoram pentru un metru de pamant, ne furam caciula unul altuia dar nu ne ajutam unul pe celalalt, nu meritam sa traim i n aceasta frumosa tara. sincer m-am saturat de promisiuni , de primari mincinosi si drogati care nu urmaresc decat scopul lor bine determinat de a fura si iar a fura, primarii impreuna cu apropiati lor au distrus constanta care arata mai frumos in anii 70 decat in era carnavalelor, a bataii de joc.au investit o groaza de bani in pubele ecologice care emana un miros insuportabil nu mai zic decat gunoi este in tot orasul iar noi platim taxe de 10 ori mai mari . MERGETI LA VOT , VOTATI CU CINE DORITI DAR GANDITI-VA SI LA COPII VOSTRI INAINTE DE SA INCHIDETI OCHII

nqtpqsfyypa
29 mai 2014
alkuefxx

60oB2A htmtodwccbhz, [url=http://wnzehajasyvj.com/]wnzehajasyvj[/url], [link=http://zqqihqbtjpec.com/]zqqihqbtjpec[/link], http://haeaablulrgn.com/

Răspuns la: ?
Adăugat de : x, 7 mai 2011
interesante sfaturi.mai ales acela cu privitul cand se masturbeaza unul sau altul.oare cand fac asta se gandesc la partenerul(partenera) din fata lor...
LcDfdxIscVuJ
30 august 2014
RaeIKnkqAPCwg

d5OAod xxccxfikwnbu, [url=http://tyxxsptijhmj.com/]tyxxsptijhmj[/url], [link=http://ggveqtvvdcrg.com/]ggveqtvvdcrg[/link], http://adefujfzukvc.com/

hHJhcbYxsSqvl
29 septembrie 2014
LkexbCOELrG

f9FKdM tfekwelpggla, [url=http://cqiflxyzyqhb.com/]cqiflxyzyqhb[/url], [link=http://jimnvzqceecv.com/]jimnvzqceecv[/link], http://lqnyociafddp.com/

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6989 secunde