Încep să se umfle râurile și Dunărea

1080
Râurile au început să se umfle și hidrologii se așteaptă ca debitele să crească semnificativ în zilele următoare. Majoritatea cursurilor au crescut, dar și pe fluviul Dunărea

Conform Administrației Naționale "Apele Române" (ANAR), debitele în creștere ale râurilor din cauza cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării vor fi semnalate în bazinele hidrografice Tur, Crasna, Barcău, Crișuri, Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Argeș, Ialomița, bazinul inferior al Someșului, bazinele mijlocii și inferioare ale râurilor Mureș, Jiu și Olt, râul Prut și cele din Dobrogea.

În ceea ce privește fluviul Dunărea, debitul la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în creștere ușoară (2.250 mc/s), sub media multianuală a lunii februarie, de 5.300 mc/s. În aval de Porțile de Fier, debitele vor fi în scădere pe sectorul Gruia - Corabia și în creștere pe sectorul Turnu Măgurele - Tulcea.

Potrivit hidrologilor, se vor menține podurile de gheață pe sectoarele Drencova - Drobeta Turnu Severin și Oltenița - Isaccea, iar pe sectorul Ceatal Izmail -Tulcea și în Delta Dunării blocajele de ghețuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Stire din Social : Se oprește apa la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.4459 secunde