Începe controlul tezelor de doctorat! Iată cine face parte din grupul de lucru

137
Începe controlul tezelor de doctorat! Iată cine face parte din grupul de lucru - diplome-1450110588.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj, a semnat vineri, 11 decembrie 2015, ordinul aferent constituirii grupului de lucru pentru clarificarea cadrului instituțional și normativ privind controlul calității tezelor de doctorat și aspectele de etică a cercetării științifice.


Misiunea acestui grup de lucru este aceea de a recredibiliza funcționarea sistemului de învățământ superior din România, îndeosebi la nivelul studiilor universitare de doctorat, prin elaborarea unui set coerent de propuneri de amendare a actelor normative aplicabile.


Totodată, în cadrul grupului de lucru, vor fi identificate orice alte soluții de ordin administrativ în vederea implementării celor mai bune principii de etică în cercetarea științifică, necesare a fi adoptate acum sau în perspectivă strategică, în completarea măsurilor de modificare a reglementărilor în vigoare.


Grupul de lucru este alcătuit, la inițiativa ministrului, din persoane propuse de instituțiile de învățământ superior respectiv Academia Română.


Componența grupului de lucru, în ordine alfabetică, este următoarea: prof. univ. dr. Ștefan Afloroaei (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași); prof. univ. dr. Lucian Bercea (Universitatea de Vest din Timișoara); prof. univ. dr. Radu N. Cătană (Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca); prof. univ. dr. Valeriu Ciucă (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași); cercetător principal, dr. ing. Călin Deleanu (Academia Română); prof. univ. dr. Liviu Papadima (Universitatea din București); prof. univ. dr. Ion Roceanu (Universitatea Națională de Apărare "Carol I" din București); prof. univ. dr. Florin Alin Sava (Universitatea de Vest din Timișoara); prof. univ. dr. Florin Strețeanu (Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca) și prof. univ. dr. Dana Tofan (Universitatea din București). 
O primă reuniune a grupului de lucru a avut loc vineri, 11 decembrie, la sediul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice. În cadrul întâlnirii, ministrul Adrian Curaj a prezentat mandatul grupului de lucru și s-a stabilit cadrul de desfășurare a activității, urmând ca vineri, 18 decembrie, să aibă loc a doua întâlnire.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.165 secunde