Încinși de cuptoare, patiserii îndură insuportabilul! "Temperatura trece de 60 de grade"
Articole de la același autor
Cum reușesc aceștia să reziste?
Comentează știrea
O varianta pe novator e ca automatizei totul, roboti de bucatarie si gata fara "plinsete umane" de la caldura ! Mai specializezi 2-3 pastiseri la ulei pentru mentenanta si doar cu juma de norma sa nu oboseasca prea mult. Poate pe salariu relativ bine si s-ar justifica juma de norma, mai timp liber ! Si mai mult ca la toti gasim de plins pe profesie ! 95% automatizare si omul doar de mentenanta. Cam asta e societatea viitorului pe trendul de azi si o fi o gluma ? Fiecare profesie are specificul ei, asa e de hat-vreme. S-au optimizat deja pt. "munci clasice" si tot mereu sint si dezavantaje. Ai CodulMuncii care e obligatoriu si patronul care un stimul adecvat financiar ! Acuma cum se aplica pe fiecare brutarie, patiserie asta "depinde", dar ai si cum sa motivezi adecvat ! Un dezavantaj asa se compenseaza adecvat ! [ macar un ban in plus ] Partea asta cu noul trend si automatizarea, e discutie lunga ca practic se pierde mult din "specificul uman" si covrigul facut la norma si placut vizual ... o fi 100% la fel ? Locuri de munca prin alta specializare s-ar gasi, dar ... Reformulat, asta e specificul profesiei, macar pe avantaje sa fie bine recompensat pina viitorul ... ca atunci o fi mai bine ?
Chiar pe trendul viitorul, o meserie traditionala trebuie sa fie foarte bine recompensata. Vrei covrig la robot e 1 lei, vrei covrig traditional e 10lei ! Daca ceva e bun, mereu vei avea si doritori ! Si azi ai produse traditionale, recunoscute prin marca protejata la nivel UE si sint ieftine ? E teoria calitatii, unde vrei mai bun e mai scump ! In mod normal orice tip de munca inclusiv cu preponderenta fizica prin care aduci ceva "superior pe calitate" trebuie mereu recompensat adecvat iar dezavantajele "inerente si fara substitutie" sa fie bine suplinite ! Ai la granita alt exemplu, unde cu minunea de ... razboi si motivarea cu ban, etc ! La fel e pe orice domeniu, cu dezavantajele si motivarea ! Spor celor vrednici !
Ipotetic, ca e meserie dificila si "compasiune". Cum ar trebui sa se comporte un "cetatean" care merge sa cumpere produse de patiserie ? Sa aiba asa un chip plin de compasiune, poate o privire "miloasa". Minim si 3cuvinte de apreciere, poate si o floare pentru suferinta ? Daca ai comportamentul asta sigur e cu totul altceva decit mobilul cumparaturi sau e "nenatural". Ca un "multumesc" la sfarsit daca servirea si produsul merita, e mai normal, dar mai mult ? In drum spre brutarie e si laptaria si "biata vaccuta", mergi cu punga de fin proaspat ca apreciezi tot atunci ! Sint multe ipostaze in care multi fac eforturi imense ... dar asta e profesia, mai mult decit un comportament de persoana civilizata nu ar fi ce de la "public" ... etc