Indemnizație de șomaj doar șase luni. În ce condiții se acordă

525
Indemnizație de șomaj doar șase luni. În ce condiții se acordă - indemnizatiesomaj-1559501933.jpg
Absolvenții instituțiilor de învățământ care au minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizație de șomaj pentru o perioadă de șase luni,  reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare.  Ei vor intra în posesia banilor de la stat numai dacă se înregistrează la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) din Constanța, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă. 


AJOFM precizează că indemnizația de șomaj se acordă după două luni de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională). 
Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la agenție, ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate, în original și copie; actele de studii și de calificare sau adeverința din care să rezulte data absolvirii, în original și copie. La acestea se adaugă adeverința medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricții medicale. 
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
Stire din Economie : Rata șomajului  este în scădere
Pagina a fost generata in 0.5473 secunde