Infectarea repetată cu COVID-19 crește masiv șansele de noi probleme de sănătate

151
Infectarea repetată cu COVID-19 crește masiv șansele de noi probleme de sănătate - covid-1657115582.jpg
Contaminarea repetată cu coronavirus pare să crească șansele ca o persoană să se confrunte cu noi probleme de sănătate, uneori de durată, după infectare, potrivit primului studiu privind riscurile pentru sănătate ale reinfectării, potrivit Antena3.ro


Studiul, care se bazează pe dosarele de sănătate a peste 5,6 milioane de persoane, a constatat că, în comparație cu cei care au avut o singură infecție COVID-19, cei cu 2 sau mai multe infecții au avut un risc de peste 2 ori mai mare de a muri și de 3 ori mai mare de a fi spitalizați în termen de 6 luni de la ultima infecție, notează CNN.

De asemenea, aceștia prezentau riscuri mai mari de probleme pulmonare și cardiace, oboseală, tulburări digestive și renale, diabet și probleme neurologice.

Descoperirile vin în contextul în care un nou val de variante de coronavirus, în special Omicron BA.5, a devenit dominant în Statele Unite și în Europa, provocând o nouă creștere a numărului de cazuri și spitalizări.


BA.5 este purtător de mutații cheie care îl ajută să evite anticorpii generați atât de vaccinuri, cât și de o infecție anterioară, lăsând multe persoane vulnerabile la reinfectare. Dr. Ziyad Al-Aly, epidemiolog clinician la Universitatea Washington din St. Louis, care a condus cercetarea, a declarat că a observat că reinfectările au devenit din ce în ce mai frecvente în rândul propriilor săi pacienți.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4616 secunde