Informație de ultim moment despre salariul minim

388
Informație de ultim moment despre salariul minim - bani5748587566541225100-1574074448.jpg

Articole recomandate

Obiectivul Guvernului este să aprobe până la sfârșitul acestei luni hotărârea ce vizează salariul minim, a declarat luni prim-ministrul Ludovic Orban.


"Deja am primit pe masă o analiză și așteptăm finalizarea studiului de impact. Mâine, din câte știu eu, este convocat Consiliul Tripartit pentru o primă discuție, vom veni cu analiza noastră și, evident, cu niște propuneri între marje privitor la creșterea salariului minim. Evident, trebuie să ținem cont de factori obiectivi, și anume indicele de creștere a productivității, de creșterea salariului mediu brut, de rata inflației, dar, în același timp, trebuie să ținem cont și de impactul pe care poate să-l aibă creșterea salariului minim asupra profitabilității companiilor în mai multe ramuri în care, în ramurile respective, sunt foarte mulți angajați cu salariul minim, astfel încât creșterea costului cu forța de muncă să nu afecteze profitabilitatea ramurilor respective. Sigur că vom veni cu o formulă, negociem și, așa cum ne-am angajat, obiectivul nostru este ca până la sfârșitul lunii să dăm hotărârea de guvern privitoare la salariul minim", a spus Ludovic Orban, la finalul vizitei de lucru pe care a efectuat-o pe șantierul Stadionului Giulești.


Întrebat dacă există mai multe variante privind salariul minim, respectiv pentru studii superioare și studii medii, premierul a spus: ''Îmi este foarte greu să vă spun în momentul de față, ce vă spun limpede este că nu poate exista decât un singur salariu minim".


"Conceptul de salariu minim este fundamentat, astfel încât nu poți să ai mai multe forme de salariu minim. În ceea ce privește salariul minim pe ramură, sigur că, probabil, creșterea salariului minim, în perspectivă, nu acum, va trebui gândită pe ramură și mai ales... știți cum e, creșterea indicelui de productivitate este diferită de la ramură la ramură și, într-un fel, creșterea acestui parametru trebuie să se regăsească în creșterea salariului minim. Ca atare, în perspectivă, nu acum, pentru anul 2020, ne vom gândi la o reglementare care, de altfel, ne este solicitată de la nivelul Comisiei Europene, din 2015", a arătat Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4824 secunde