Inginerii români, la mare căutare în străinătate

271
Inginerii români, la mare căutare în străinătate - ingineriiromani-1400086210.jpg

Articole de la același autor

Ingineri, asistente medicale, doctori, dar și meseriași - asta caută firmele din străinătate printre români. Le oferă salarii mai mari decât cele pe care le pot câștiga în țară și facilități de găsire a unei locuințe și de învățare a limbii respective.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă propune, prin rețeaua de mobilitate europeană Eures, peste 450 de locuri de muncă peste hotare. Este vorba despre 11 țări din Europa, printre care Irlanda, Suedia, Germania și Franța. Cele mai multe locuri disponibile sunt în Marea Britanie, pe meserii precum ingineri de sistem, ingineri de informatică, asistenți sociali, asistenți medicali, operatori mașini unelte. Salariile sunt în funcție de calificare și experiență, un inginer ajungând să câștige aproximativ 35.000 de lire sterline brut pe an, iar o asistentă medicală, în jur de 25.000 de lire brut pe an.

În Germania, se găsește de lucru pentru specialiștii software, pentru instalatori, maiștri sisteme de securitate căi ferate, specialiști în electronică, mecanici instalatori, îngrijitori bătrâni și asistenți persoane în vârstă. Salariile sunt calculate în funcție de clasa de impozitare în domeniu.

Persoanele cu specializări în domeniul medical au la dispoziție posturi de kinetoterapeut în Franța, psihiatri, doctori oftalmolog și asistente în Irlanda, pentru medici oferindu-se salarii de 4.000 de euro brut pe lună, iar pentru asistente, 2.008 euro brut pe lună.

În Norvegia și Danemarca, sunt libere posturi de bucătari și ingineri. În timp ce în Polonia se angajează reprezentanți vânzări online în limbile engleză și germană, în Ungaria sunt libere numeroase posturi de șofer autocamion.

Persoanele interesate pot obține informații suplimentare la adresa www.eures.anofm.ro sau de la consilierul Eures Elena Pană, din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța, tel. 0241/481.553. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1701 secunde