INS. Câți bani cheltuiesc românii pe mâncare și utilități

95
INS. Câți bani cheltuiesc românii pe mâncare și utilități - piata-1401963130.jpg

Articole de la același autor

Cheltuielile totale ale populației au fost, în anul 2013, în medie, de 2.317,4 lei lunar pe gospodărie (811,3 lei pe persoană) și au reprezentat 90,6 la sută din nivelul veniturilor totale, în scădere cu 0,1 la sută față de anul 2012.
Potrivit datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică, principalele destinații ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetelor asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor, precum și acoperirea unor nevoi legale de producția gospodăriei (hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat, servicii veterinar, etc.).
Cheltuielile pentru investiții, destinate pentru cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărarea de acțiuni etc. dețin o pondere foarte mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populației (doar 0,6 la sută).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Iunie 2014
Stire din Social : INS. Cu cât a scăzut șomajul
Vineri, 30 Mai 2014
Stire din Social : INS. Câți copii are România
Pagina a fost generata in 0.3712 secunde