INS/ Câți bani cheltuiesc românii pentru educație

312
INS/ Câți bani cheltuiesc românii pentru educație - dinnoulacoadaromaniiseaflapeulti-1349427761.jpg
Cheltuielile totale ale populației, au fost, în trimestrul al doilea al lui 2012, în medie, de 2.155 lei lunar pe gospodărie, adică 749 lei pe persoană, și au reprezentat 89,9% din nivelul veniturilor totale.

Principalele destinații ale cheltuielilor efectuate de gospodării sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei (hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat, servicii veterinare etc.). Cheltuielile pentru investiții, destinate pentru cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărarea de acțiuni etc. dețin o pondere foarte mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populației (doar 0,3%).

Practic, 43,1 la sută din cheltuielile din gospodăriile românilor sunt pentru produsele alimentare și băuturile nealcoolice, 19,3 la sută pentru plata utilităților și numai 0,7 la sută pentru educație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Octombrie 2012
Stire din Social : INS/ Au scăzut salariile românilor
Luni, 01 Octombrie 2012
Stire din Social : INS/ A crescut din nou șomajul
Pagina a fost generata in 0.2288 secunde