INS/ Au scăzut salariile românilor

301
INS/ Au scăzut salariile românilor - saraciipoliticieniromanisalariim-1349426440.jpg
În luna august, câștigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.117 lei, cu 1,4% mai mic decât în luna iulie. Câștigul salarial mediu nominal net a fost de 1.534 de lei, în scădere față de luna anterioară cu 22 de lei (-1,4%). Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației, inclusiv activități de servicii informative (3.753 de lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (857 de lei).

Cele mai semnificative scăderi ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor, activități auxiliare intermediul financiare, în fabricarea substanțelor și a produselor chimice, depozitare și activități auxiliare pentru transport, fabricarea produselor textile și în extracția petrolului brut și a gazelor naturale, intermedieri financiare, fabricarea calculatoare și a produselor electronice și optice, captarea, tratarea și distribuția apei, tăbăcirea și finisarea pieilor.

Cele mai semnificative creșteri ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în extracția cărbunelui superior și inferior, fabricarea produselor din tutun, industria metalurgică, telecomunicații, fabricarea altor mijloace de transport.

Câștigul salarial mediu net a scăzut ușor în luna august 2012 în administrația publică, în timp ce în sănătate și asistență socială a înregistrat o ușoară creștere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 01 Octombrie 2012
Stire din Social : INS/ A crescut din nou șomajul
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Social : INS/ A scăzut rata șomajului
Pagina a fost generata in 0.1991 secunde