INS: Prețurile la alimente au scăzut cu 20% în luna septembrie

571
INS: Prețurile la alimente au scăzut cu 20% în luna septembrie - listafinalaalimentebazaieftinire-1697972557.jpg

Articole de la același autor

Ultimele date prelucrate de Institutul Național de Statistică (INS), arată că făina, mălaiul și fructele au prețuri mai mici cu peste 15% în luna septembrie, comparativ cu luna iunie. În schimb, față de luna august, reducerile la principalele mărfuri alimentare sunt ceva mai mici.


Conform datelor INS, făina costă mai puțin cu peste 20 de procente în luna septembrie, comparativ cu luna iunie a acestui an. Apoi, urmează mălaiul, redus cu puțin peste 15% în luna septembrie față de luna iunie. În continuare, cartofii, fructele proaspete și uleiul s-au ieftinit cu peste 10% în luna septembrie.


Cele mai mici scăderi în luna septembrie comparativ cu luna iunie a acestui an s-au înregistrat la fasole boabe, carne de porc, carne de pasăre, lapte și brânză, sub 1,5 procente.


În luna septembrie a anului 2023, în comparație cu luna iunie a anului 2022, scăderile de prețuri la principalele mărfuri sunt mai mici ținând cont de faptul că, între timp, aproape toate prețurile au crescut în România., potrivit gandul.ro


Comparativ cu luna august, în luna septembrie, cea mai mare reducere se înregistrează la fructe proaspete, de 7,18%. Procente mici de reducere sunt înregistrate la pâine, fasole boabe, lapte, ouă și brânză, sub 1%. Astfel că, în luna septembrie, conform datelor INS, reducerile de preț au fost mai mici în comparație cu luna precedentă.


Plafonarea prețurilor la alimentele de bază se va prelungi cu 3 luni, până în ianuarie 2024, iar lista produselor agroalimentare cu prețul plafonat va fi extinsă.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4686 secunde