Inspecția Muncii va avea noi atribuții de control

267
Inspecția Muncii va avea noi atribuții de control - control-1500024005.jpg

Articole de la același autor

Inspecția Muncii va avea noi competențe în activitatea de control în domeniul relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă. Prin reglementarea organizării și competențelor Inspecției Muncii se are în vedere întărirea rolului acestei structuri cu atribuții de control în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă, precum și creșterea calității și eficienței actului de control.

Astfel, prevederile noii hotărâri de Guvern au în vedere următoarele modificări și completări, cum ar fi redefinirea atribuțiilor generale și specifice, pe domenii de activitate specifice, respectiv relații de muncă, securitate și sănătate în muncă și supravegherea pieței.

În prezent, Inspecția Muncii își desfășoară activitatea în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 108/1999 pentru înființarea și organizarea Inspecției Muncii, republicată.

În altă ordine de idei, în perioada ianuarie-iunie 2017, au fost efectuate de către Inspecția Muncii 69.295 de controale în domeniul relațiilor de muncă, respectiv securitate și sănătate în muncă, astfel: în domeniul relațiilor de muncă: 39.013 controale, din care 37.315 controale efectuate pentru identificarea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare. De asemenea, au fost efectuate alte 30.282 controale în domeniul securității și sănătății în muncă. Numărul total de sancțiuni contravenționale aplicate a fost de 53.631.

Pe lângă acțiunile de verificare curente, Inspecția Muncii a desfășurat și campanii naționale de control pe mai multe domenii de activitate.

Numărul de salariați activi înregistrați în Registrul general de evidență a salariaților la data de 30 iunie este de 5.595.410. Numărul contractelor de muncă active la data de 30.06.2017 este de 6.348.629.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8877 secunde