La Eforie Nord

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au găsit carne ținută în soare și păr în frigidere

538
Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au găsit carne ținută în soare și păr în frigidere - 359353ccb2ed0977b00c27256b30c365.jpg
În perioada 1 iulie - 15 august va funcționa Comandamentul "Litoral", în cadrul căruia atenția inspectorilor de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor (CRPC) va fi îndreptată către agenții economici care își desfășoară activitatea în stațiuni. "I-am avertizat înainte de demararea sezonului es-tival, iar acum trecem la amenzi, care vor fi drastice", a atras atenția Bogdan Dima, director coordonator CRPC. De altfel, reprezentantul instituției a arătat că în ciuda discuțiilor purtate cu agenții economici, atitudinea acestora nu s-a modificat. Potrivit lui Dima, unitățile din stațiunile Costi-nești, Neptun și Eforie Nord prezintă cele mai mari nereguli în ceea ce privește calitatea produselor oferite spre consum turiștilor.

Două unități din Eforie Nord, închise temporar
Drept dovadă, ieri, două unități de alimentație publică din Eforie Nord au primit amenzi de 20.000 de lei, iar activitatea le-a fost sistată, după ce inspectorii Protecției Con-sumatorilor au constatat că pro-dusele alimentare erau comer-cializate în condiții improprii. "Am găsit alimente expirate, pulpe de pui care ar fi trebuit să fie păstrate în frigider erau ținute pe tejghea, în soare. Am lăsat invitații operatorilor economici, pentru a se prezenta la sediul Protecției Consumatorilor. Ei au obligația să sisteze activitatea până la rezolvarea problemelor", ne-a declarat Bogdan Dima. Totodată, reprezentantul CRPC a arătat că vor fi sesizate și cadrele medicale de la Direcția Sanitară de Control din cadrul Direcției de Sănătate Publică, pentru a efectua la rândul lor verificări. "În ambele bucătării am găsit muște și mizerie. Nu este normal. Nu poți să arăți clemență când găsești păienjeni prin bucătărie și păr în frigider", a mai spus Dima.
Pe perioada verii, inspectorii CRPC vor fi sprijiniți, în activitățile de control, de nouă colegi din țară. "Precum în anii trecuți, vor fi înființate trei puncte de lucru în Mamaia, Constanța și Costinești", a afirmat Dima. Directorul coordo-nator al CRPC a subliniat că este de preferat ca acțiunile de control să fie efectuate de inspectori locali, întrucât aceștia cunosc proble-matica specifică litoralului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Joi, 25 Iunie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 1.8475 secunde