Inspectorii sanitar-veterinari, în controle la pensiuni și restaurante, înainte de Revelion

192
Inspectorii sanitar-veterinari, în controle la pensiuni și restaurante, înainte de Revelion - controale-1640963750.jpg

Articole de la același autor

Conducerea Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a dispus, zilele acestea, organizarea de controale în zonele de agrement din județele Brașov și Prahova, care sunt frecventate în această perioadă de un număr foarte mare de turiști. 

Directorul General al Direcției Generale Control Oficial din cadrul ANSVSA, Ioan Bogolin, a coordonat această acțiune tematică, desfășurată de inspectorii din cele două județe, în intervalul 28 – 30 decembrie.

Controalele au vizat respectarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare de origine animală și nonanimală, pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar.

Timp de două zile, au fost verificate 128 de societăți comerciale (restaurante, baruri, pensiuni turistice cu bloc alimentar, magazine alimentare, supermarketuri, carmangerii, laboratoare de cofetarie, brutării, depozite de legume fructe, piețe agroalimentare etc.).

Ca urmare a neregulilor constatate și încălcării prevederilor legislației în domeniul siguranței alimentelor, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei și au fost reținute oficial peste 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume și fructe.

ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară și în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică până pe data de 7 ianuarie 2022 şi prin asigurarea serviciului de permanenţă, de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA județene și a municipiului București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.658 secunde