Înștiințările de plată pentru taxe și impozite vor fi expediate din 4 ianuarie 2010

546
Înștiințările de plată pentru taxe și impozite vor fi expediate din 4 ianuarie 2010 - 5b2aa8580f654e708e3d05fd9d0ad510.jpg
Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța va expedia, începând cu data de 4 ianuarie 2010, fiecărui contribuabil, la domiciliu, sediul ori punct de lucru declarat, cel mult două înștiințări de plată, respectiv de culoare albă, roz și/sau bleu.
Înștiințarea pe hârtie de culoare albă va cuprinde obligațiile de plată cumulate pentru toate bunurile aflate în evidența instituției pe anul 2010. Aceste sume se pot achita la ghișeele SPITVBL sau la oficiile poștale din localitate.
"Înștiințarea pe hârtie de culoare galbenă va cuprinde obligațiile de plată cumulate pentru toate bunurile aflate în evidența instituției pe anul 2010, cât și pe anii anteriori, precum și accesoriile acestora, calculate la data de 1 ianuarie 2010. Spre exemplu, pentru o persoană care are două apartamente, unul achitat integral pe anul 2009, iar cel de-al doilea, doar pentru primul semestru din 2009, va primi înștiințare de plată tipărită pe hârtie de culoare galbenă. Aceste sume se pot achita la ghișeele SPITVBL și la oficiile poștale din localitate", precizează directorul executiv al instituției, Virginia Ștefănică.

Hârtie roz pentru urmărire și executare silită
Potrivit acesteia, înștiințare pe hârtie de culoare roz primesc doar contribuabilii care au întocmite dosare de urmărire și executare silită pentru una sau mai multe bunuri mobile sau imobile impozabile. Precizăm faptul că, sumele din dosarele de urmărire și executare silită nu se regăsesc pe înștiințarea de plată. Acest tip de înștiințare cuprinde totalul obligațiilor de plată datorate atât pentru anul 2010, cât și pentru anii anteriori, precum și accesoriile acestora, calculate la data de 1 ianuarie 2010, și nu se pot achita la oficiile poștale înainte de stingerea debitului din dosarul de urmărire și executare silită. "Pentru vizualizarea dosarului de urmărire, contribuabilii se vor adresa Serviciului de Urmărire și Executare Silită din str. Sulmona nr. 22, plata sumelor putându-se efectua la toate ghișeele SPITVBL", explică Virginia Ștefănică.

Bleu înseamnă amenzi contravenționale neachitate
Înștiințare tipărită pe hârtie de culoare bleu primesc doar contribuabilii persoane fizice care au întocmite dosare de urmărire și executare silită pentru amenzile contravenționale neachitate. Acest tip de înștiințare cuprinde obligațiile de plată reprezentând amenzi contravenționale din anul 2001 și anii anteriori. În situația existenței unei astfel de dosar, plata sumelor reprezentând impozite și/sau taxe locale, care se regăsesc pe înștiințările de plată de culoare albă sau galbenă se poate efectua numai după închiderea dosarului de urmărire. Debitele înscrise pe înștiințarea de culoare bleu pot fi achitate doar la ghișeele SPITVBL.
Pentru plata cu anticipație a impozitelor și taxelor locale, până la data de 31 martie 2010, aferente tuturor bunurilor mobile sau imobile deținute în proprietate, contribuabilii – persoane fizice vor beneficia de o bonificație de 10%, iar persoanele juridice de o bonificație de 5% din impozitul datorat pe clădire, teren sau mijlocul de transport.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Decembrie 2009
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.1985 secunde