Inundațiile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară

263
Inundațiile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară - inundatii-1623821686.jpg
Apele umflate de ploi au luat marți-noapte viața unui tânăr de aproximativ 20 de ani pe care localnicii din Tăureni, județul Mureș, l-au scos dintr-un pârâu, inconștient, dar cu semne vitale.


Medicii chemați de urgență au încercat să-l resuciteze, dar manevrele au rămas, din păcate, fără răspuns. Până acum nu sunt date despre identitatea victimei.


În ultimele ore, apele au făcut prăpăd în mai multe comune din Mureș, dar și în Harghita, la Odorheiul Secuiesc, unde 7 echipaje de pompieri au scos toată noaptea apă din pivnițe și din curţile oamenilor. Și în Botoșani au fost probleme.


A fost prăpăd în comună Târnăveni, județul Mureș, după ce a plouat cu găleata timp de 30 de minute. Apa n-a mai intrat în pământul sătul de atâtea precipitaţii şi a năvălit în gospodarii. Localnicii au ridicat diguri în faţa porţii, dar în zadar.


Şuvoaiele au intrat şi în curtea unei fabrici de confecţii, iar un supermarket din zona s-a închis mai devreme, după ce rampa pentru încărcarea mărfurilor a fost inundată. În zona au fost chemaţi pompierii.


Gazdac Gabriel, comandant Detaşamentul de Pompieri Târnăveni: ”Au intervenit cu patru autospeciale şi 15 oameni pe teren. Se acţionează pentru limitarea, localizare şi înlăturarea efectelor evenimentului, la un agent economic.”


Și în județul Botoșani a fost cod portocaliu de precipitații abundente.


În comună Drăgușeni, au fost afectate mai multe gospodarii, iar două familii au fost evacuate după ce apa le-a năvălit în case.


Tot acolo, mai multe drumuri comunale au fost avariate de torenţii scurşi de pe versanţi. În alta comună, doi stâlpi de electricitate au luat foc. Şi în orașul Ștefănești a intrat apă în câteva gospodării.


Sursa: StirilePROTV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2096 secunde