Investitorii în imobiliare au pus ochii pe cartierul Palazu Mare

1228

Articole de la același autor

Cartierul Palazu Mare s-a schimbat spectaculos în ultimii ani. Pe lângă casele mici, au apărut viluţe cochete, apoi blocuri din ce în ce mai înalte. Iar zona continuă să se dezvolte. Cu toate acestea, nu toţi constănţenii care locuiesc în cartier sunt mulţumiţi. Oamenii se plâng că este aglomeraţie prea mare, nu mai au intimitate şi reţelele de utilităţi sunt insuficiente.

Investitorii imobiliari au pus ochii, de câţiva ani buni, pe cartierul Palazu Mare. Aşa au început să apară numeroase imobile cu tot mai multe etaje. Din păcate, foarte mulţi dintre locuitorii existenţi ai zonei sunt revoltaţi că autorităţile locale au permis construirea de clădiri turn în apropierea caselor lor. Alţii sesizează chiar o supraaglomerare a întregului perimetru, care dăunează calităţii vieţii locuitorilor, inclusiv în zona Tomis Plus.



În prezent, Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa analizează documentaţia pentru elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu în vederea construirii unui imobil de locuinţe colective pe bulevardul Tomis nr. 458. În etapa dezbaterii publice, un constănţean, L. M., a formulat o sesizare prin care transmite mai multe observaţii referitoare la propunerile Planului Urbanistic Zonal din perimetrul respectiv. Acesta atrage atenţia asupra faptului că este necesară lărgirea profilului stradal şi că este absolut necesară îngrijirea spaţiului verde ce mărgineşte bulevardul Tomis. „Proiectul propus nu asigură un aport real de spaţiu verde viitorilor beneficiari, locul de joacă şi zona spaţiului verde sunt situate în vecinătatea spaţiilor destinate colectării, depozitării şi evacuării deşeurilor menajere, iar retragerea accesului rutier din arterele principale este necorespunzătoare”, precizează cetăţeanul. Acesta face referire inclusiv la o practică a dezvoltatorilor imobiliari, care solicită iniţial autorizarea pentru un număr de etaje, pentru a obţine mai uşor avizele, şi ulterior, cer supraetajarea imobilului. „Regimul de înălţime al viitorului imobil P+6 etaje se consideră a fi mărit în viitor cu încă un etaj, iar circulaţia rutieră este deja aglomerată în zona sensului giratoriu – Tomis Plus, ceea ce produce zgomot şi poluare”, mai transmite constănţeanul.



Terase verzi, pe hârtie

Arhitectul care a elaborat PUD-ul pentru viitorul bloc a transmis, la rândul său, un răspuns la sesizarea cetăţeanului L.M., răspuns care nu face însă decât să confirme îngrijorările locuitorului din zonă. „Soluţia de modernizare a bulevardului Tomis a fost preluată din documentaţiile de urbanism existente, nefiind parte a documentaţiei supuse aprobării”, spune arhitectul, făcând referire la faptul că profilul stradal trebuie lărgit şi că spaţiul verde din apropierea bulevardului Tomis trebuie îngrijit. În ce priveşte asigurarea spaţiilor verzi, prin proiectul elaborat, proiectantul susţine că aceasta se face cu respectarea prevederilor legale în vigoare. „Se vor asigura 296 de metri pătraţi de spaţiu verde, reprezentând 30.4% din suprafaţa terenului, din care 96 mp la nivelul solului şi 200 mp terase verzi. Spaţiile verzi la nivelul solului vor fi mărginite spre stradă cu gard viu”, explică arhitectul. Cu toţii am observat, în ultimii ani, că acele „terase verzi” incluse pe desenele dezvoltatorilor imobiliari se regăsesc, în fapt, numai pe proiect, pentru a ieşi la numărătoare suprafeţele verzi, în realitate, ele fiind transformate ulterior, de proprietarii apartamentelor, fie în spaţii de locuit, fie în terase închise.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5795 secunde