Israelul a dat undă verde imunizării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, cu vaccinul Pfizer

215
Israelul a dat undă verde imunizării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, cu vaccinul Pfizer - vaccincopiipfizer-1636963376.jpg

Articole de la același autor

După Statele Unite, Israelul a dat duminică undă verde vaccinării copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani cu doze Pfizer/BioNtech, în speranţa de a ţine sub control pandemia de COVID-19, notează AFP, citată de Agerpres.

"Directorul general al Ministerului Sănătăţii a decis să urmeze recomandările comisiei însărcinate cu studierea acestei probleme şi să autorizeze vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani", a anunţat un comunicat al Ministerului Sănătăţii. Statul evreu a fost una dintre primele ţări care a lansat, în decembrie, o vastă campanie de vaccinare datorită unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer oferindu-i acces rapid la milioane de doze plătite în schimbul datelor privind efectele vaccinului la scară largă.

Această campanie a permis dubla vaccinare a 5,7 milioane de israelieni din totalul de nouă milioane, dintre care peste 80% adulţi. În vară, autorităţile au lansat o nouă campanie pentru administrarea unei doze de rapel la care au răspuns peste patru milioane de persoane.

Autorităţile începuseră şi vaccinarea adolescenţilor între 12 şi 17 ani, dar au decis duminică să scadă această vârstă la 5 ani în urma testelor clinice ale Pfizer, unei campanii în acest sens în Statele Unite şi a recomandărilor unui grup de oameni de ştiinţă israelieni

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3784 secunde