Israelul pregătește o strategie pentru a face față unui nou focar de COVID-19

192
Israelul pregătește o strategie pentru a face față unui nou focar de COVID-19 - 1-1592842394.jpg

Articole recomandate

Israelul, care în ultimele săptămâni s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri de coronavirus, s-a gândit la toate scenariile și pregătește o strategie pentru a face față unui posibil nou focar de COVID-19, informează Agerpres.


"Cabinetul pentru coronavirus" a aprobat luni o propunere pentru a determina acțiunile ce trebuie luate conform situației sanitare care se prezintă, printre care se preconizează și posibilitatea unui nou val de infecții care să determine decretarea unei noi stări de urgentă.


"Trebuie luate toate măsurile preventive pentru a evita" un nou focar, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.


De aceea, executivul trebuie să extindă capacitățile sistemului sanitar și să pregătească o infrastructură mai amplă pentru a îngriji 2.000 de pacienți cu afecțiuni respiratorii.


Israelul, o țară cu 9 milioane de locuitori, estimează că s-ar putea produce până la 2.500 de îmbolnăviri grave care să necesite ventilație respiratorie și ca 7.500 de persoane să aibă nevoie de spitalizare, potrivit prognozelor Ministerului Apărării.


În cel mai rău dintre scenarii, se prevăd 125.000 de bolnavi și "mai multe sute de decese" cauzate de coronavirus, ceea ce ar putea declanșa starea de urgență.


Totuși, această perspectivă "se bazează pe modele care au avut în vedere situații extreme" din alte părți ale lumii, potrivit Ministerului care a precizat că nu este vorba de un pronostic, ci de un posibil scenariu ce trebuie pregătit cu mijloacele existente.


Israel, care deocamdată a înregistrat un total de 307 de decese și 20.860 cazuri de contagiere, a suferit un impact destul de moderat al pandemiei, față de alte țări.


În ultimele săptămâni au fost ridicate majoritatea restricțiilor într-o relaxare accelerată care a dus la o previzibilă creștere a cazurilor - până la 300 de contagieri zilnice - fapt ce a determinat autoritățile să acționeze cu prudență.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.9577 secunde