Istoria Cetății Tomis, descoperită în Parcul Arheologic

194

Articole de la același autor

Peste 100 de plăcuțe și panouri informative, de diferite dimensiuni, au fost montate în Parcul Arheologic, astfel că cei interesați vor putea să descopere istoria Cetății Tomis în timpul unei plimbări printre vestigiile din parcul respectiv.

Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, plăcuțele conțin informații despre istoria orașului, despre întemeiere, evoluție, religii, cărturari, evenimente importante sau locuri din vechea cetate. De asemenea, constănțenii și turiști pot afla ce reprezintă fiecare vestigiu amplasat în parc și de cât datează.

"Mesajele sunt scrise în limbile română și engleză. Textele documentare au fost stabilite și puse la dispoziția municipalității de specialiștii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Pasionații de istorie pot afla și mai multe informații interesante despre bătrâna urbe scanând cu telefonul mobil QR codul inscripționat pe fiecare plăcuță, care îi va trimite către un site specializat", au transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.794 secunde