JALE PE LITORAL! Ce au descoperit inspectorii DSV, în urma controalelor

1974
JALE PE LITORAL! Ce au descoperit inspectorii DSV, în urma controalelor - controldsv25cf8770x539-1532943721.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2018, au verificat în ultima săptămână, un număr de 187 de unități amplasate în cele șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. Controalele au vizat o mulțime de restaurante, pizzerii, cantine, unități tip fast - food, braserii, baruri, magazine alimentare etc.


În urma acestor controale s-au constatat deficiențe cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar. De asemenea, s-a urmărit ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare. Controalele au mai vizat condițiile necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, dar și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate amenzi în valoare de 47.000 de lei. 


În perioada mai sus menționată, au fost confiscate și retrase de la vânzare 9,6 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6338 secunde