Japonezii au suspendat utilizarea vaccinului Moderna

309
Japonezii au suspendat utilizarea vaccinului Moderna - moderna1scaled-1630224436.jpg
Regiunea Okinawa din Japonia a suspendat duminică utilizarea vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană Moderna după descoperirea unor noi loturi de seruri contaminate, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

Această decizie, precizează Agerpres, a fost luată la o zi după demararea unei anchete de Ministerul Sănătăţii din Japonia în urma morţii a doi bărbaţi care au primit vaccinuri Moderna provenite din cele 1,63 milioane de doze ce prezentau impurităţi în anumite fiole.

Prefectura Okinawa, situată în sudul Japoniei, a decis duminică "suspendarea utilizării vaccinurilor Moderna, întrucât substanţe străine au fost descoperite în anumite loturi", potrivit unui comunicat.

Loturile vizate de acea contaminare, detectată sâmbătă în Okinawa, sunt diferite de cele care au fost deja suspendate de la utilizare după descoperirea unor impurităţi în unele dintre fiolele conţinând acest produs medical, potrivit presei locale.

Decizia de suspendare a vaccinărilor cu serul Moderna a fost luată la o zi după ce Ministerul japonez al Sănătăţii a anunţat că doi bărbaţi, cu vârste de 30 şi 38 de ani, au murit în luna august după ce au primit doze de rapel cu vaccin Moderna provenite din unul dintre cele trei loturi suspendate pe 26 august de Guvernul nipon.

Ministerul Sănătăţii a anunţat demararea unei anchete pentru a stabili cauzele celor două decese şi a precizat că "legătura de tip cauză-efect asociată cu vaccinarea rămâne până în prezent necunoscută".

"Pentru moment, nu avem nicio dovadă că aceste decese au fost cauzate de vaccinul anti-COVID-19 Moderna, dar este important să facem o anchetă pentru a stabili dacă există o legătură", au anunţat sâmbătă într-un comunicat comun compania Moderna şi compania Takeda - care importă şi distribuie serul american în arhipelagul nipon.

Natura particulelor descoperite în acele flacoane, care au fost fabricate de un subcontractant al companiei Moderna în Europa, nu este deocamdată cunoscută. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.5736 secunde