LIVE TEXT - Dumitru Focșa și Sorin Mateescu, de la AUR Constanța, își prezintă activitatea din vacanța parlamentară

664
LIVE TEXT - Dumitru Focșa și Sorin Mateescu, de la AUR Constanța, își prezintă activitatea din vacanța parlamentară - aurfocsasimateescu-1630225698.jpg
Parlamentarii constănțeni Dumitru Focșa și Sorin Mateescu, de la AUR, susțin, în aceste momente, o conferință de presă.


Dumitru Focșa: "Vreau sa discut despre activitatea din aceste doua luni de vacanta. Noi am fost foarte activi în teritoriu. Vom discuta și despre cateva proiecte de lege pe care la vom aborda in sesiunea următoare. Am avut o campanie AUR te aude prin care fiecare dintre noi ne am deplasat în toate localitățile județului pentru a întra în contact cu cetățenii. Noi suntem alături de ei și după ce am intrat in parlament. In anumite localitati am avut neplăcerea de a fi abordați de unii oameni ai partidelor istorice PSD și PNL. Ne au luat la întrebări. Ne intrebau ce cautam noi sa vorbim cu oamenii? Am intalnit o similitudine cu Republica Moldova. Doar acolo in campania electorala se fac astfel de demersuri de intimidare. Nu ne lasam intimidați. Vrem sa fim alături de cetățeni. Dacă ei pana acum au fost speriați ca li se taie ajutorul social sau ca ii da afara de la munca, i am învățat sa facă plangere penala și legea trebuie sa isi spună cuvântul" 


Dumitru Focșa: "Doleanțele cetățenilor sunt multiple. Sunt cazuri medicale sau sunt cazuri de familii care nu își pot trimite copiii la scoala si sunt si cazuri de abuzuri din partea anumitor organe ale statului. Acest lucru arata ca societatea noastră este bolnava. Am inteles ca cetățenii, asa simplii cum sunt unii in mediul rural, și au dat seama ca aceasta treaba cu COVID este o manipulare clara. Vreau sa le transmit domnilor de la guvern ca drepturile cetățenilor nu pot fi încălcate. Puterea se si pierde. Asta trebuie ei sa înțeleagă. Atunci când o sa isi piardă imunitatea, o sa răspundă în fata justiției."


Sorin Mateescu: "Noi am întrat în parlament fara a avea reprezentare în teritoriu. Vom fi tot timpul pe teren si vom susține aceasta platforma AUR te aude. Sunt nou în aceasta funcție de demnitar al statului și am intalnit persoane care s au mirat ca un parlamentar este la ei în localitate. Vrem sa facem dreptate. Acolo unde administrația nu își face treaba, lucrurile nu merg bine. Subvenția venita de la stat nu va fi niciodată folosita în scop politic ci doar sa construim un spital, credeți ma ca asa vom face. Banii sunt in cont și se poate verifica. La momentul acesta sunt undeva la 3 milioane de euro în contul partidului. 30 de ani toate partidele s au folosit de bani publici. Vrem sa mdificam legea pentru a putea folosi acesti bani pentru construirea unui spital."


Dumitru Focșa: "Blestemul acesta care a venit pentru Constanta prin prezenta domnului primar este incredibil. Dumnealui vrea sa inaugureze o alee a celebrităților. Eu as numi aceasta alee "Walk of shame". S au facut toate in Constanta si aveam nevoie de asa ceva. Pana acum, dumnealui, împreună cu partenerii de echipa pe care ii are, au lăsat cetatenii Constantei fara locuri de parcare. Tot ce nu prevede legea ai voie sa faci. Dacă ești alături de cetateni, faci lucrurile cu buna credință. Grandomania dumnealui se duce pe alte tărâmuri. Este cu capul în nori" 


Sorin Mateescu: "Primul proiect vizează transparenta în administrația publica locala. Aceste ședințe de Consiliu Local si Consiliu Județean nu au prea fost mediatizate. Vrem ca toate aceste ședințe sa fie filmate live pentru ca cetățeanul sa aibă cunostinta despre proiectele care se dezbat acolo. Un alt proiect de lege care este personal al meu este referitor la instituția Avocatul Poporului. În aceasta lege pe care am studiat o si având experienta cu demiterea lui Renate Webber, am observat ca nu este menționata sau implementata de a fi cetățean al Romanieim Avocatul Poporului trebuie sa fie doar cetățean al României. Un alt proiect la care lucram este cel de creștere a natalității și de a aduce un ajutor financiar familiilor cu mai mulți copii. Natalitatea a scăzut foarte mult în România. Un alt proiect de lege la care lucram este cel privind educația. UE printr o directiva incearca sa promoveze LGBT. Noi nu ne promovam. Avem o tara frumoasa"


Dumitru Focșa: "Inca din timpul campaniei noi am spus răspicat ca resursele naturale trebuie sa aparțină poporului roman. Pădurile sunt cele mai vandalizate resurse ale României. Niciunul dintre guvernele României nu a luat vreo masura pentru a opri exploatarea de material lemnos in mod ilegal. Am rămas dezamagit sa vad ca unii romani zic ca se taie de cand e lumea. Pai da, din cauza asta am ajuns unde am ajuns. Lemnul trebuie folosit doar în România și trebuie sa plantam masiv."


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6759 secunde