La Constanța au fost confirmate primele cazuri de gripă din țară

407

Primele două cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal au fost identificate, ieri, la Constanța, de Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, într-un raport trimis Ministerului Sănătății.
"Din cele patru suspiciuni de gripă descoperite, săptămâna trecută, la Constanța, două au fost confirmate ieri de Ministerul Sănătății", spune Mihaela Dinisov, purtătorul de cuvânt al Direcției Județene de Sănătate Publică din Constanța.
"Este vorba despre două tinere gravide din județul Constanța. Femeile au 26, respectiv 29 de ani și ambele sunt la începutul sarcinii, până în trei luni", a precizat Mihaela Dinisov.
Acestea urmează momentan un tratament retroviral, iar starea lor de sănătate este bună. "Pacientele nu au ridicat probleme deosebite iar una dintre ele a fost deja externată din spital", a mai spus reprezentantul DJSP.
Pentru a evita îmbolnăvirile, Ministerul Sănătății face și câteva recomandări populației pentru această perioadă cu schimbări frecvente de temperatură. Potrivit Ministerului, este de preferat să ascultați sfatul medicilor și să respectați regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Totodată, reprezentanții MS precizează că cea mai sigură metodă de a preveni îmbolnăvirea este vaccinarea anti-gripală.
În cadrul campaniei de vaccinare gratuită, demarată la începutul lunii noiembrie, peste 200 de mii de români din toată țara au fost vaccinați, dintre care șase mii doar în județul Constanța.
În plus, Ministerul Sănătății mai anunță că, zilele acestea au fost cumpărate alte 745.400 doze de vaccin gripal de la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare Cantacuzino din București.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 02 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Crește numărul infecțiilor respiratorii
Pagina a fost generata in 0.1909 secunde