La doar şapte ani, Viktoria a inventat o poveste pentru a putea face față, traumei războiului

206
La doar şapte ani, Viktoria a inventat o poveste pentru a putea face față, traumei războiului - xcopii-1656508811.jpg

Articole de la același autor

De la declanșarea războiului în Ucraina şi până în prezent, Organizaţia „Salvați Copiii” a oferit sprijin pentru 136.387 de persoane, dintre care 78.240 de copii ucraineni și 58.147 de adulți. Mai mult decât atât, cu acordul reprezentanților Poliției de Frontieră, a fost amenajat la Isaccea un spațiu special pentru mamele cu copii sugari, unde sunt distribuite alimente, jucării, pampers, suzete, biberoane, șervețele umede, cărucioare, port-bebe-uri, termosuri cu apă caldă, articole de vestimentație/încălțăminte, cartele telefonice etc.

„La patru luni de la începerea războiului la scară largă, constatăm o nevoie crescută de a sprijini persoanele care doresc să se stabilească pentru o perioadă mai lungă în România. Ei au nevoie în special de informații, îndrumare și consiliere pentru a accesa drepturile și serviciile disponibile pentru ei, cum ar fi accesarea sistemului de învățământ, a serviciilor medicale, a locurilor de muncă și, de asemenea, accesarea serviciilor de consiliere emoțională”, a precizat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv „Salvați Copiii” România.

Specialiştii susţin că mulţi micuţi au nevoie de consiliere şi ajutor. De exemplu, la numai şapte ani, Viktoria a trecut prin experiența traumatizantă a războiului și a pierderii casei. Locuia cu mama și bunica ei în Harkiv, când au început bombardamentele. Fetița dormea și când zgomotul exploziilor a trezit-o, pe jos, în cameră, erau pene albe. Și-a inventat o poveste, pentru a putea face față, la vârsta ei, traumei: erau pene de la îngerii care le-au protejat, povestește Viktoria. Astăzi, este inclusă în programul de asistență umanitară al „Salvați Copiii” România. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4597 secunde