La înghesuială! Jumătate din români locuiesc în apartamente sau case cu două camere

221
La înghesuială! Jumătate din români locuiesc în apartamente sau case cu două camere - romaniicasaapartament-1452621691.jpg

Articole de la același autor

Românii stau înghesuiți, chiar dacă cei mai mulți au doar unu sau doi copii. De fapt, aproape jumătate din familiile din România locuiesc într-un spațiu cu una sau două camere. 40 la sută din familii au trei membri, 32 la sută au patru membri, iar 20 la sută au cinci membri. 


Potrivit unui studiu realizat recent, în mediul urban, ponderea familiilor care trăiesc în maximum două camere ajunge la 57 la sută, din totalul de 7,47 mi-lioane de gospodării din România. Din totalul gospodăriilor, o treime nu au grup sanitar și o treime nu au baie sau duș. 


Numai 15 la sută dintre locuințe sunt construite după anul 2000, iar în perioada 2000-2002 s-au construit 197.541 de locuințe, cererea actuală fiind de un milion de locuințe noi numai în mediul urban. 


"Studiile au constatat că oamenii înghesuiți în spații supraaglomerate au performanțe intelec-tuale mai scăzute, devin mai retrași din punct de vedere social și mai puțin toleranți în relațiile interumane. 


Cercetările făcute de IRSOP pe această temă arată că oamenii care provin din familii numeroase, înghesuite în spații strâmte raportează o creștere a iritabilității, a frustrației, a sen-zației de constrângere și a sen-timentului că nu au control asu-pra vieții proprii", explică directorul IRSOP, Petre Datculescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3993 secunde