Lege promulgată: Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe moștenire

235
Lege promulgată: Persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe moștenire - 1-1593794294.jpg
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea potrivit căreia persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe veniturile realizate din transmiterea dreptului de proprietate cu titlu de moștenire, conform Agerpres.


"Sunt scutiți de la plata impozitului pe venit următorii contribuabili: persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, pentru veniturile realizate din: (...) transmiterea dreptului de proprietate și a dezmembrămintelor acestuia cu titlul de moștenire, (...) indiferent de momentul dezbaterii succesiunii", se arată în lege.


Tot vineri, șeful statului a promulgat legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.


Acest act normativ prevede că "persoanele juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului depun la înmatriculare și ori de câte ori intervine o modificare o declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali ai societăților". Sunt exceptate de la obligația depunerii declarației regiile autonome, companiile și societățile naționale și societățile deținute integral sau majoritar de stat; persoanele juridice constituite doar din asociați persoane fizice, atunci când aceștia sunt singurii beneficiari reali. În cazul acestora, în lipsa depunerii declarației privind beneficiarul real, Oficiul Național al Registrului Comerțului este obligat să completeze din oficiu Registrul beneficiarilor reali ai societăților pe baza documentelor care însoțesc cererea de înmatriculare sau pe baza evidențelor deținute în cazul societăților deja înmatriculate.


"Dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declarația se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit", se mai arată în lege.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5392 secunde