De astăzi până pe 30 aprilie

Liber la licitarea plajelor

6500
Liber la licitarea plajelor - e36cf5426895e81a26a2355ae4855b9d.jpg
Agenții economici nu prea se înghesuie nici anul acesta să închirieze plaje, mai ales în sudul litoralului. Dintr-un total de 172 de sectoare de plajă scoase spre închiriat, au fost depuse oferte doar pentru 139.
Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Bazinale Apele Dobrogea Litoral, în urma scurgerii perioadei de depunere a dosarelor pentru închirierea plajelor au fost depuse doar 139 de oferte, cele mai multe vizând sectoarele Mamaia, Eforie și Vama Veche. Depunerea actelor s-a încheiat deja, urmând ca în perioada 26-30 aprilie să aibă loc licitația propriu-zisă.
Deschiderea ofertelor va începe astăzi, la ora 11.
Potrivit ordinului miniștrilor Mediului și Turismului, agenții economici care vor câștiga sectoare de plajă le vor putea închiria doar pentru acest sezon estival, până la 15 octombrie.
Noii chiriași vor avea obligația să pună la dispoziție suprafața de plajă necesară organizării posturilor de salvamar și centrelor de prim ajutor; să-și plătească chiria la timp; să nu împiedice nimănui accesul pe plajă și să nu perceapă taxe de acces; să nu subînchirieze plaja; să nu construiască ilegal pe suprafețele concesionate, să curețe zilnic plaja.
De asemenea, foarte important, agenții economici nu trebuie să uite că sunt obligați să lase liberă cel puțin 30% din suprafața închiriată, pentru ca turiștii să-și poată așeza prosoapele, cearșafurile, păturile sau saltelele, după bunul plac al fiecăruia.
Nici anul acesta, ABADL nu a putut scoate la licitație nicio bucățică de nisip în stațiunile Costinești și Neptun, unde plajele au fost concesionate, în urmă cu trei ani, pe perioade mari de timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3546 secunde